Familie

opstellingen

Systemisch Werk

Wat leer je?

  • Je gaat door een systemische bril jezelf en anderen waarnemen
  • Je leert de methodiek familieopstellingen te hanteren
  • Je ontdekt de verborgen dynamieken die in systemen meedraaien
  • Je wordt een opsteller en verrijkt daarmee je vaardigheden

Een opstelling maakt verborgen dynamieken zichtbaar. Ieder heeft een eigen plek in het systeem volgens een bepaalde ordening. Het herkennen van deze ordening en de balans tussen geven en nemen, die daaruit voortkomt, geeft ruimte en heling.

Tijdens de eerste twee dagen maak je kennis met de methodiek Systemisch Werk. Je maakt opstellingen mee, je gaat representant zijn in opstellingen je kunt jouw eigen ´systeem van herkomst´ laten opstellen. Tevens leer je hier de basale principes van Systemisch Werk zoals de 3 systemische wetten, de systemische werkwoorden en de fenomenologische principes van opstellingen.

Vervolgens leer je zelf opstellingen te begeleiden, het ambacht van de opsteller. Je wordt een opsteller. Je leert jouw eigen bewegingen en patronen kennen, kunt werken met de systemische dynamieken. Je leert met overdracht en tegenoverdracht te werken en kent daarin jouw eigen valkuilen. Je oefent met de ordeningsprincipes van een opstelling, je leert te vertrouwen op het wetende veld en kunt werken met het lege midden. Je leert te werken met de systemische werkwoorden.

De opleiding geeft je enerzijds inzicht over jouw eigen systemische bedding en je leert door een systemische bril naar je eigen verleden en heden te kijken, alsmede door de bril van naasten in een gezins- en familieopstelling.

Praktische informatie

Indeling

De opleiding bestaat uit 24 dagdelen van 3 uur.
De tijdsinvestering naast de opleidingsdagen bestaat uit een reeks oefenavonden/-dagen, bijeenkomsten met je mentorgroep, gemiddeld 5 dagdelen.
Tenslotte studie van literatuur uit de manual, gemiddeld 10 uur.

Onderdelen:

  • Generieke dagen (5 dagen verspreid door de opleiding)
  • Familieopstellingen (6 dagen)
  • Toetsdag (1 dag)

Accreditaties

Trainer

Familieopstellingen

Eerstvolgende startdatum

16 mei 2022

Alle openstaande startdata

Gerelateerde cursussen

Menu