Familie- en organisatie

opstellingen

Systemisch Werk

Wat leer je?

  • Je wordt een allround opsteller
  • Je kent de werking en principes van Familie- en Organisatieopstellingen
  • Je herkent de jouw eigen systeem dynamische processen
  • Je leert, ook zonder opstellingen door een systemische bril waar te nemen

Deze opleiding maakt je bewust van jouw eigen systemische dynamieken en leert je als professional (coach, manager, trainer) te werken met het fenomeen opstellingen in brede zin.

Er bestaat een groot verschil tussen familie- en organisatiesystemen. Uiteraard kennen ze dezelfde ‘fenomenologische’ principes; binding, ordening en balans. Organisaties zijn natuurlijk anders dan families. We kunnen een organisatie verlaten en elders gaan werken, maar we zullen altijd kind blijven van onze ouders. Onze familie kunnen we wel verlaten, maar we kunnen onze bloedverwanten nooit ‘ontlopen’. Binnen families geven we veelal het leven aan elkaar door en organisaties houden de samenleving bij elkaar.
De meerwaarde van deze opleiding is tweeledig: het leert je de verbanden te zien tussen persoonlijke patronen (uit het familiesysteem) en dynamieken binnen de organisatie. Tevens leer je het fenomeen opstellingen te hanteren naast je werk als trainer, coach of manager.

Praktische informatie

Indeling

Contacturen:
Deze 18-daagse integrale opleiding Familie- en Organisatieopstellingen is opgebouwd uit 2 basisonderdelen; de opleiding Familieopstellingen en de opleiding Organisatieopstellingen:

  • Generieke dagen (5 dagen)
  • Familieopstellingen (6 dagen)
  • Organisatieopstellingen(6 dagen)
  • Toetsdag (1 dag)

Overige studiebelasting:
De tijdsinvestering naast de opleidingsdagen bestaat uit een reeks oefenavonden/-dagen, gemiddeld 10 dagdelen. Daarnaast lees je minimaal één boek over opstellingenwerk (5 uur). Verder hoort het schrijven van een literatuurverslag en reflectieverslag bij de opleiding (3 uur).

Accreditaties:

Trainer

Familie- en organisatieopstellingen

Eerstvolgende startdatum

21 oktober 2022

Alle openstaande startdata

Gerelateerde cursussen

De Vidarte Villa is van 25 juli tot en met 2 september gesloten i.v.m. de zomervakantie.
We zijn telefonisch niet bereikbaar, maar wel via: info@vidarte.nl.
Deze info-mailbox wordt niet dagelijks, maar wel regelmatig gelezen.

✨   We wensen je een fijne warme zomer vol levenskunst ✨

Heb het goed.

Opleiding volgen met 1000 euro korting! Maak gebruik van het STAPBUDGET. Schrijf je in en vraag het aan vóór 1 september 2022. Lees hier alle informatie.