In deze opleiding leer je een organisatie te beschouwen als een levend veld waaraan leiders voeding geven en daarom zichzelf ook moeten voeden.
Je leert door een systemische bril te kijken naar de rol, functie en plek van leiders.
Je gaat systemische elementen toepassen op leiderschap. Leiders nemen hierdoor nog beter hun plek in. Trainers en coaches gaan daardoor leiders coachen vanuit systemische principes.
Deze opleiding leert je om leiderschap in te zetten op weg naar gezonde verhoudingen.
Aan de slag met leiderschap
Het programma is opgedeeld in twee aparte maar nauw verbonden trainingen: Systemisch Leiderschap en Systemisch Teamcoaching.
Beide hebben hun eigen focus, energie en inhoud, en kunnen los of gezamenlijk gevolgd worden. Elke opleiding heeft een helder begin, doel en afronding.
De combinatie van beide modules biedt extra diepgang en verrijking. We benaderen een organisatie als een levend veld, waarin de onderlinge verbindingen tussen teams en leiders zichtbaar worden als een energetisch netwerk van relaties.
Wat deze opleiding bijzonder maakt, is de samenwerking tussen Liesbeth en Peter. Hun jarenlange ervaring in het werken met leiders en teams, vanuit zowel vrouwelijk als mannelijk leiderschapsperspectief, brengt een unieke balans in het leerproces.
Systemisch werken, ontwikkeld door Bert Hellinger en verder verfijnd door anderen, omvat diverse methodieken, soms met en soms zonder representanten. Deze krachtige aanpak wint aan populariteit omdat mensen beseffen dat we allemaal in systemen leven, of het nu gaat om werk, sport, of vriendschappen. Daarom wordt het steeds gebruikelijker om bij problemen of terugkerende patronen te onderzoeken wat er in het systeem speelt.
Systemisch werken biedt diepgaande inzichten door de oorsprong van een vraagstuk op te sporen. De opsteller onderzoekt tijdens een opstelling wat er in de geschiedenis van de coachee of het organisatiesysteem speelt en hoe het probleem van de coachee een oplossing kan zijn voor dat systeem.
Hoewel een opstelling een structuur heeft, is er geen vast protocol. Als begeleider moet je denken en voelen in balans brengen, op je intuïtie leren vertrouwen, en met een neutrale blik werken, zodat de opstelling kan “stromen”.
Systemisch werken vraagt om openheid, de bereidheid om anders te kijken, in gehelen te denken, fenomenologisch te werken, verbanden te ontdekken, en alles en iedereen in te sluiten. Zo ontwikkelt de opstelling zich naar een inzichtgevend of helend moment, gericht op inzicht zonder oordeel.
GrondigIn onze opleidingen gaan we altijd een stap verder. We streven naar het maximale resultaat voor onze deelnemers. We verdiepen de leerstof door theorie te combineren met veel praktijkoefening, zodat je alles niet alleen begrijpt, maar dat je dit ook doorleefd en blijvend kunt toepassen. Dit vertaalt zich in een duidelijke plus voor al onze opleidingen, de plus van Vidarte.
28 oktober
29 oktober
11 november
12 november
2 december
Koffie en thee inbegrepen
Trainers: Liesbeth van Beekveld en Peter Dalmeijer
28 oktober
29 oktober
11 november
12 november
2 december
Koffie en thee inbegrepen
Trainers: Liesbeth van Beekveld en Peter Dalmeijer
Verscholen in het groen ligt Villa Vidarte, een bijzondere plek waar je de kracht van verbinding ervaart. Een unieke, warme en fijne plek die voelt als thuiskomen.
Vanuit hier geven we onze opleidingen en organiseren trainingen, events, coaching, opstellingen en organisatie/ individuele begeleiding.
Villa Vidarte is een bijzondere plek die een blijvende indruk achterlaat.
Bel dan gerust naar 073 644 0936 of kom langs. We helpen je graag verder en beantwoorden al je vragen.
Contact opnemen
Deze praktische training vereist kennis en vaardigheid in systemisch werk. We richten ons hierbij op deelnemers die reeds een systemische basisopleiding gevolgd hebben en bekend zijn met opstellingen.
Twijfel je? Neem dan contact met ons op, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden.
Natuurlijk, na het succesvol afronden van deze opleiding, ontvang je jouw verdiende certificaat Systemisch Leiderschap.
Naast de opleidingsdagen kun je rekening houden met circa 10 uur, voor de voorbereidingen, oefenen en zelfstudie.
In principe is het niet mogelijk om gemiste dagdelen op een later moment in te halen, mede vanwege het groepsproces dat een belangrijk onderdeel van de opleiding is.
Om het certificaat te ontvangen, geldt een aanwezigheidsplicht van 80%, wat betekent dat je maximaal één dag kunt missen.
Aan het einde van de opleiding geven de deelnemers een korte presentatie waarin ze hun persoonlijke toepassing van een thema uit de opleiding delen.