Mijn Enneagram-type

Mijn Enneagram-type

Het Enneagram is een psychologisch model dat je inzicht geeft in je eigen automatismen en van daaruit groei mogelijk maakt. Wat me intrigeert is dat we soms automatismen hebben, die ons niet helpen. Zelfs nog erger, die ons belemmeren om dat te doen wat we in essentie zouden willen doen. Ik heb het Enneagram leren kennen als een psychologisch model dat me geholpen heeft en wellicht jou ook kan helpen, om automatismen bewust te worden en ze daarmee te kunnen beïnvloeden.

Wat gaan we op deze twee Enneagram-trainingsdagen doen?

Het Enneagram, dat inzichten geeft in een diep liggende mentale structuur en de praktische verandertechnieken van NLP zijn een ijzersterk duo! In deze training maak je kennis met het Enneagram en wordt uitgelegd hoe de dynamiek van het Enneagram werkt. Je gaat dan zelf ook uitzoeken welke automatismen in jouw leven een rol spelen en bepaal je je eigen type. Daarnaast krijg je een beeld van de andere types, hun basisreacties en de wijze waarop per type onbewust zaken vermeden of gezocht worden.

Ook ga je “spelen” met je type. De kernaspecten van je type/ automatismen ga je koppelen aan praktische situaties. Dit levert nieuwe inzichten op over jezelf en wellicht ook over je relatie met, voor jou, belangrijke anderen. Tijdens deze dag wordt de kracht van de Logische niveau’s van Bateson gecombineerd met het Enneagram. Hierdoor krijg je zowel hele praktische handvaten voor het dagelijks handelen als ook een beeld van diepliggende overtuigingen die je kijk op de wereld beïnvloeden.

Wat betreft het Enneagram…

Door het Enneagram ben ik me ervan bewust geworden dat ik, van jongs af aan, een bepaalde blik op de werkelijkheid heb gevormd. Dat maakt dat ik, onbewust, heel blij word van sommige zaken en andere zaken vermijd.

Vidarte geeft samen met Loes Theunissen een training in de werking van het Enneagram model.

“Twintig jaar ben ik bezig met het faciliteren van organisatorische en persoonlijke groei, zowel van organisaties als van individuen. Ik geloof dus in de drive van organisaties en individuen om te groeien naar hun essentie. Beroepsmatig ondersteun ik organisaties door kwaliteitsaudits en trainingen. Ook privé heb ik me jarenlang verdiept in het Enneagram en ben ik later NLP-opleidingen gaan volgen bij Vidarte. Denk jij dat je logisch redeneert? Dat je echt in iedere situatie een heldere kijk hebt op de werkelijkheid en dus van daaruit handelt? Dat dacht ik ook, ooit! Nu denk ik dat niet meer. Waar ik enorm van kan genieten is van doorbrekende inzichten bij deelnemers, opeens zien wat je nodig hebt en daar dan de energie aan ontlenen om er helemaal voor te gaan.”

En wat levert deze kennis mij op?

In de eerste plaats geeft het mij meer kennis over en compassie met mezelf, zodat ik begrijp waarom ik reageer zoals ik reageer; Daarnaast begrijp ik dat anderen ook zo hun “programmering” hebben en kan ik daar met werkelijk begrip op reageren. En niet in de laatste plaats biedt het mij mogelijkheden om geestelijk te groeien. Hoe “gebruik” ik mijn programmering of “ontstijg” ik eraan?

Ik verheug me erop om met jullie de “schatten” van het Enneagram te ontdekken!

Bekijk de workshop dagen en praktische informatie

Workshop informatie

Prijs van de workshop
De kosten voor deze workshopdag bedragen € 195-, dit is inclusief koffie en thee.
(Deze workshop is vrijgesteld van BTW)

Locatie
Bosscheweg 2A, 5261 AA Vught

Aanmeldformulier

Aanmelden Workshops Vidarte

Welke workshop wil je gaan volgen?


Data workshops:
NLP en Werk: 3 oktober 2020
NLP en Relatie: 31 oktober 2020
NLP en Leefstijl: 28 november 2020

Zakelijk

Zakelijke gegevens

Persoonlijke gegevens

reCAPTCHA

Loes Theunissen