Look and feel

Waag ik de sprong of blijf ik waar ik ben?

I’ve seen the bridge and the bridge is long
and they built it high and they built it strong.
Strong enough to hold the weight of time.
Long enough to leave some of us behind.
And every one of us has to face that day.
Do you cross the bridge or do you fade away.
And every one of us that ever came to play.
Has to cross the bridge or fade away.

The Bridge. Elton John / Bernie Taupin: Elton John, The captain & the kid – 2006.

Velen van ons hebben wensen, plannen, maar blijven toch maar aan de kant staan. Finishen in de hele marathon op de Coolsingel, of aankomen bovenop de Mont Ventoux, ja dat lijkt velen van ons geweldig. Die 42 kilometer die er aan voorafgaan, of tot die 1912 meter hoogte klimmen.. dat is het probleem. Toen ik in vier dagen gelopen had naar Machu Picchu in Peru, klimmend over de steile bergen, zagen we ineens de bussen met goed gevulde Amerikaanse toeristen aankomen. Tja, met de bus naar de verborgen stad? Zo hadden de Inca’s het niet bedoeld.

We komen ergens in ons leven op een punt te staan, waarbij we de vraag krijgen: waag ik de sprong of blijf ik staan waar ik ben? Succes vraagt een offer en duurzaam succes wordt ons nooit in de schoot geworpen. Ga ik er echt voor dan zal ik risico’s moeten nemen, als mijn drive en verlangen groot genoeg is dan overwin ik die risico’s. Mensen die voor een grote uitdaging staan, blijken ineens over ongekende krachten te beschikken. Durf ik los te laten wat ik heb en te gaan voor mijn verlangen of hou ik vast aan het bekende? Beide opties zijn prima, maar maak je keuze vol overgave. En als het dan toch niet lukt: at least you tried! Elton geeft dit prachtig weer in The Bridge.

Wat je uitzend krijg je terug
Alles kan een trigger zijn
Andere berichten