VIDARTE ZOMER PLAZA

Vidarte Zomer Plaza

“LEVENSKUNST IN WOORDEN EN DADEN”

We mogen terugkijken op een fantastische Vidarte Zomer Plaza. In alle opzichten is deze dag voor ons geslaagd en we hopen voor jullie ook!

Wat  hadden we een geluk zeg, deze dag! Bijvoorbeeld met de alternatieve locatie (wat een magische plek) en met het weer (wat een heerlijk zonnige dag) en het aantal bezoekers (nog een extra aantal onverwachte gasten).

De gehele sfeer was prettig en licht en leuk en dat doen we samen! Bedankt daarvoor!

We bedanken al onze bezoekers voor hun komst, alle vrijwilligers voor hun inzet en alle workshopleaders voor hun inspiratie!

Kasteel Maurick

Wegens omstandigheden hebben we op het allerlaatste moment nog moeten uitwijken naar een nieuwe locatie. Op dezelfde dag had Den Bosch ook het bijzondere event Swim to Fight Cancer. Dit goede doel evenement zou eigenlijk plaatsvinden in Het Bossche Broek, echter door de hevige regenval van de dagen ervoor was er een probleem met het zwemwater. Om veiligheidsredenen werd het water voor zwemmen afgekeurd, waardoor dat event heeft moeten uitwijken naar De IJzeren Man. Hierdoor kwamen er 3000 mensen naar het strand waar wij onze Plazadag zouden hebben, wat onze sfeer te veel zou beïnvloeden. Samen met De IJzeren Man gingen we op zoek naar een oplossing, die we vonden bij Kasteel Maurick.

Deze locatie bleek een geschenk uit de hemel. De prachtige Orangerie met de omliggende tuinen aan het water bleken een uitermate geschikte omgeving voor het Zomer Plaza, waar iedereen in alle rust kon deelnemen aan een workshop.

Vidarte Zomer Plaza 2017 - Kasteel Maurick
Vidarte Zomer Plaza Loesje

Speciale gast LOESJE trapte de dag af.

In zijn blauwe t- shirt met opdruk: “Bedenk het wel eens zo gek”, gidste hij ons via uitspraken als  “Succes is een meevaller” en verhalen over zowel succes als mislukking, naar in beweging durven komen en naar een begin maken met out of de box denken. Via een eenvoudig stappenplan kwamen we tot ons levens motto op een Loesje manier.

Een kijkje in de keuken van Vidarte

Onze trainers Lia Goossens, Peter Dalmeijer, Saskia Janssen en Yvonne Stams gaven informatie in de verschillende workshops over onze opleidingen: NLP practioner, NLP master practioner, Systemisch Coachen, T.O.P. (trainen, opleiden presenteren) en FamilieOpsteller. Als je nog vragen hebt mag je ons mailen of bellen, dan nemen wij snel contact met je op.

Casa Coaching Vidarte Zomer Plaza

CASA COACHING

Bijzonder aan deze Zomer Plaza was de presentatie van CasaCoaching, het coach- collectief van Vidarte. Natascha van Beek en Yvonne Stams waren aanwezig en hadden een heerlijk plekje gekregen in de zon. Onze coaches zijn er voor uiteenlopende vragen, bijvoorbeeld over balans werk- en privé, over persoonlijk leiderschap, trauma begeleiding, loopbaan, op het gebied van relaties, beter contact met je gevoel enz.

En daarnaast kun je bij CasaCoaching een familie- of organisatieopstelling op maat aanvragen.

Vidarte Zomer Plaza 2017 - CasaCoaching

Workshops

Mensen konden aansluiten bij een breed scala aan workshops onder leiding van vrienden van Vidarte. Oud-cursisten, levenskunstenaars en gastsprekers  inspireerden je met hun bijzondere toepassing van levenskunst, uniek, verrassend, dynamisch of ontroerend.

Systemische Balans

Birsen Basar – Autisme en NLP

Birsen had een rustige plek met een ruime tafel om haar deelnemers meer inzicht te geven in het effect van NLP op iemand met autisme. Als persoon met autisme spreekt zij uit ervaring. Meer bewustzijn en meer begrip creëren voor autisme is haar levensdoel. Wij gaven haar hiervoor graag een podium.

Emmely Faessen – Energie is méér…

Emmely zat in een heerlijk hoekje met haar grote groep deelnemers. Zij nam hen mee in de wereld van energie. Welke energie heb jij en hoe versterk jij jezelf?  Hoe benader je een vraag vanuit het perspectief van energie om zo waardevolle en diepgaande inzichten te verwerven?

Jesse van Tuijl – Bliss Vibration

Jesse is een oud trainer van Vidarte die haar vleugels heeft uitgeslagen; ze is een academie begonnen voor kinderen: Bliss Vibration Kids Academy. Een uniek onderwijsconcept in Den Bosch, waarin de bliss van kinderen de basis is. In haar workshop gaf ze haar deelnemers tools om deze basis ook in hun gezinnen de ruimte te geven.

Diana Tedeschi en Aukje Hubers – Onmogelijke Situaties – Briljante Kansen

Diana en Aukje hebben elkaar ontdekt in de Vidarte training TeamWerk. Hun eindpresentatie vormde de basis voor deze workshop. Ze inspireerden hun deelnemers zich niet meer te richten op het drama, maar juist op de mogelijkheden en kansen van precies dezelfde situatie. Naar een model van Alan Seale.

Pauline De L’Or – Levenskunst

Pauline, kunstenares in hart en ziel gaf mensen klei in handen om tot expressie te komen. Niet meer binnen houden van wat in je leeft maar naar buiten laten komen via je handen. Mensen aanzetten tot meer van zichzelf laten zien is een gave van Pauline.

Lianne Staps – Intuïtief Schilderen

Lianne had buiten een prachtig plekje gevonden om schildersezels op te stellen. Ze begeleidde haar deelnemers via verf en doek naar durven spelen, te vertrouwen op je intuïtie en je spelende kind de ruimte te geven om er helemaal te zijn!

Michiel de Bresser en Sjors de Beer – Leren met Vallen en Opstaan

Michiel en Sjors hadden een plek aan het water gevonden waar ze een touw tussen twee sterke bomen hadden gespannen. Hier werden de deelnemers uitgedaagd om via fysiek bewegen te merken met welke belemmerende overtuiging zij door het leven gaan. En Sjors en MIchiel waren er om je hulpbronnen aan te bieden.

Ingrid Klinkert en Mira Nije – Jij in de hoofdrol

Ingrid en Mira hebben elkaar ook in de opleiding TeamWerk ontmoet en zij hadden een plek gevonden in een hofje onder de bomen. Daar was voldoende ruimte voor hun vrolijke en dynamische workshop. De deelnemers werden aan het spelen gezet en ontdekte zo welke “hoofdrol” het best bij hen past.

Marjoke Smits en Carry Severing – Fysiek Bewegen naar Systemische Balans

Marjoke en Carry vonden een serene plek in het groen, geheel passend bij hun workshop; voelen wat de vijf systemische werkwoorden met je lijf doen. Door hun unieke combinatie van NLP, Systemisch Werk en Tai Chi begeleidden ze de deelnemers naar meer balans.

Ben ter Horst – Golf is een denksport

Ben had zijn super coole golf-oefenmat buiten in het gras uitgerold. De de golfsport als middel om beter te worden in welke sport dan ook, door bewust de kracht van je denken te gebruiken. Tevens was deze dag voor hem een lancering van zijn boek; “Golf is een denksport”. Ben je geïnteresseerd in de aanschaf? Stuur ons een mailtje en wij zorgen dat dit bij Ben terecht komt.

Vidarte Zomer Plaza

Jan Jaap van Hoeckel – Gelukkig Leven

Jan Jaap moest tot zijn grote spijt verstek laten gaan wegens ziekte. We beloven jullie dat we Jan Jaap de volgende Plazadag weer uitnodigen, zodat jullie dan met hem in gesprek kunnen gaan over het onderwerp “Gelukkig Leven”.

LUKRAAK

Als afsluiter van de dag had de band LUKRAAK, met onze eigen Peter Dalmeijer als bassist, op een swingende en dus knallende wijze de dag tot een daverend hoogtepunt gebracht. Ooit zijn Femke, Sabine, Jan, Paul, JW en Peter begonnen om Lukraak liedjes te gaan spelen en op het Vidarte Zomer Plaza speelden ze voor de 2e keer live voor publiek.

Tot volgend jaar op VIDARTE ZOMER PLAZA 2018

X