VIDARTE WINTER PLAZA

Vidarte Winter Plaza 2018

3 februari 2018 was hét NLP winter-event van het jaar:

Vidarte Winter Plaza plazadag

In de historische Willem II Concertzaal in Den Bosch (voormalig De Toonzaal) kon je van 10:00 tot 17:00 meedoen aan diverse workshops die het Vidarte Winter Plaza rijk was, kreeg je informatie over alle opleidingen, trainingen en workshops van Vidarte, evenals inzicht in de mogelijkheden in onze op maat gemaakte training en coaching binnen uw bedrijf. Verder was het vooral een dag van begroeten en ontmoeten

Het thema van de dag was:

Vidarte Winter Plaza 2018 ZET JEZELF IN HET LICHT
Peter Dalmeijer Vidarte Zomer Plaza

Een korte terugblik

“Bedankt dat je op ons Vidarte Winter Plaza was! We vinden het telkens weer een feestje om een dag te organiseren waar bezoekers hun eigen kunst van het leven vinden of vergroten.

 

Wij kijken heel tevreden terug op een zeer geslaagd Vidarte Winter Plaza. We waren met ruim 80 mensen die zich verdeelden over 9 workshops.  Margo Moonen was onze speciale gast. Zij gaf de grote groep deelnemers de uitdaging mee om zichtbaar te zijn en daarbij de moderne media in te zetten. De hele dag stond in het teken van zichtbaarheid. Het leverde een fantastische dag op, met veel energie en verbinding. Veel bezoekers waren zichtbaar blij en hadden weer nieuwe inspiratie opgedaan. Daar doen we het voor. Vidarte staat voor Levenskunst en dat willen we op allerlei manier uitdragen.” – Peter Dalmeijer

Openingswoord

Het openingswoord van deze Vidarte Winter Plaza werd verzorgd door onze speciale gast Margo Moonen.

Ze is een ervaren coach/docent en trainer en is de oprichtster van Kiekeboe Kommunikatie en helpt o.a. gedreven ondernemers hun zichtbaarheid te vergroten. Op een serieuze, speelse manier kun je je bedrijf stevig neerzetten en meer zichtbaar worden d.m.v. video.

“Ik leer je in een Do-it-Yourself / Together / of Do-it-Fast traject hoe jij je zichtbaarheid kan vergroten als ondernemer. Door je alles te leren over video’s maken met je smartphone, je video’s bewerken en over videomarketing. Want als je zelf niet helder hebt wat je precies doet, hoe kun je dan zichtbaar zijn voor je klanten? En terwijl jij je bezig houdt met video’s, houd ik me stiekem ook een beetje bezig met jou. Ik spiegel je, daar waar nodig, en ik help je zicht te krijgen op je eigen (on)zichtbaarheid.
Want echte zichtbaarheid komt van binnenuit ..

Zicht op Zichtbaarheid

Om je dit optimaal aan te kunnen bieden heb ik trainingen ontwikkeld zowel offline, live dus, als in een online leeromgeving. De diverse trainingen heb ik samengebracht in de Academie Zicht op Zichtbaarheid zodat je zelf kan bepalen wanneer je gaat starten, en in welk tempo je wil werken. In een groep, of liever alleen, of samen met je buddy. En naast de trajecten die ik aanbied in Nederland, bestaat er ook de mogelijkheid om een Do-it-Fast traject te volgen in het mooie Italië. Op een magische plek, die mijn hart heeft gestolen. Dus eigenlijk in alle rust…”

Margo Moonen Zichtbaarheid en video

Opdracht

De opdracht die Margo de mensen meegaf was “Laat je zien met Video”.

Ik nodig en daag jullie uit jezelf zichtbaar te maken aan de hand van een vraag en een opdracht die ik jullie mee zal geven aan het begin van de dag. De antwoorden ga je ontdekken tijdens de inspirerende workshops waar je aan mee gaat doen. De opdracht gaan we gezamenlijk aan het einde van de middag afronden,zodat jij aan na afloop van de inspirerende Winterplaza-dag naar huis gaat met mooie hartverwarmende inzichten en een heus mini video-portret van jezelf!

Ze heeft een korte video van de dag gemaakt die we je hiernaast graag laten zien.

Margo zal in samenwerking met Vidarte op 5 april 2018 een masterclass verzorgen waarbij ze verder in zal gaan op deze materie. Voor meer informatie, klik op Masterclass Let’s Make More Mov(i)es.

Voor welke workshops kon je je inschrijven ?

Na de gezamelijke workshop van Margo kon je natuurlijk deelnemen aan nog meer workshops. We hadden een inspirerend programma samengesteld:

Esther Strik

RISE & SHINE – Esther Strik-Haughey

Esther heeft voor alle leeftijden coaching workshops ontwikkeld, om mensen te verbinden. Zij heeft zojuist de opleiding TOP-trainer bij Vidarte afgerond. “Een zeer inspirerende training, waarbij de essentie van mijn boodschap nog meer beeld heeft gekregen.”

De meerwaarde van een verbonden groep wordt vaak onderschat. Het verbinden van jouw klas of team kan je namelijk heel wat opleveren! In een verbonden groep ontstaat namelijk meer werkplezier, tolerantie, begrip en een verhoogde teamspirit. Maar ook meer authenticiteit en veiligheid waardoor innovatieve ideeën eerder gedeeld worden en je als groep productiever en vrijer wordt.

Rise & Shine is een dynamische workshop die met name wordt gegeven op scholen, aan kinderen, tieners en jongvolwassenen en sinds kort ook aan (docenten)teams.

Hoe ziet de workshop eruit ?

Rise & Shine… sta op, straal, en laat jezelf zien! Vandaag ga je deelnemen aan een verkorte versie van de workshop Rise & Shine, op maat  gemaakt voor deelnemers aan de Vidarte Winter Plazadag.

Dagelijks passeer je allerlei mensen: op straat, in winkels, in de trein, maar ook op je werk of op school. Met je collega’s en klasgenoten spendeer je vaak meerdere uren per week. Met hoeveel van deze mensen maak je nu werkelijk contact? En hoe voelen die momenten dat iemand jou echt even ziet of dat iemand echt naar je luistert?

Ben jij benieuwd hoeveel contact je kunt maken met de mensen om je heen in een uur tijd en hoe dit voelt? Schrijf je dan in voor deze verrassende workshop waarin je als deelnemer middels spel, lichaamswerk en variërende werkvormen aan de slag gaat. Op een gezellige, veilige en speelse manier zie je elkaar even in een ander daglicht.

www.scenpo.nl

“Let us always meet each other with a smile, for the smile is the beginning of love.”
Mother Teresa

VAN EGO ONDERNEMEN NAAR ECO ONDERNEMEN – Rolf van Haren

Rolf van Haren: enthousiast, idealist, gepassioneerd levens ervaarder en vooral performer, aanjager, bereiker en transformator in verschillende contexten.

Verder ben ik de observeerder van mijn eigen gedachte in relatie tot anderen.

Help ik anderen graag in hun proces en geloof ik dat iedere context van een mensenleven de “schuring” met zich mee neemt om de mens tot de juiste inzichten te brengen om tot groei en bloei te komen.

Ik richt me voornamelijk op professionals en ondernemers om hen te helpen hun eigen blokkades te transformeren in die specifieke context. Mijn kennis ligt in de breedte en diepte en raakt elk element van bedrijven om zo tot een goede ondersteuning/mentorschap te komen.

De workshop

Het thema van mijn workshop is “de schuring van het ondernemen”, daarmee bedoel ik dat de context waarin een ondernemer actief is feilloos laat zien wat er te transformeren is.

Het geloof dat een ondernemer een onderneming op inhoud vaak op basis passie begint maar in de context zijn thema’s gespiegeld om te transformeren.

In deze sessie ga ik met professionals/ondernemers in het proces op zoek naar datgene dat hen tot hun volgende stap laat komen in hun vakgebied. Daarnaast gaan we samen kijken hoe vast er wordt gezeten in oude dynamieken en hoe dit over de as van innovatie weer los kan worden gemaakt.

Michiel Soeters

VERBINDEND LEIDERSCHAP – Michiel Soeters

Als coach bij leiderschap en transitie heb ik na 20 jaar in leidinggevende en directierollen besloten dat het tijd wordt mijn visie op verbindend leiderschap te gaan doorgeven.

Ik coach leiders en organisaties bij de transitie naar verbindend leiderschap, waarbij een balans tussen caring en daring en verbinding met anderen als mens de basis vormen voor succes. Ik ben aan Vidarte gelinkt als externe kennisdrager.

In mijn workshop ga ik jullie de kracht van kwetsbaarheid laten zien. En ik laat jullie oefenen met kwetsbaarheid en ik laat je de kracht ervaren. Kwetsbaarheid is werkelijk in het licht gaan staan, met alles wat je meebrengt…

Uiteraard schenen we ook een lichtje op Vidarte zelf, met workshops uit eigen keuken. Zo kon je deelnemen aan:

ZET DE BESTE VERSIE VAN JEZELF IN HET LICHT – Lia Goossens

Mijn naam is Lia Goossens en in mijn dagelijks leid ik mensen op, train en coach ik op het gebied van vitale levenskunst. Bij Vidarte train ik mensen tot NLP Practitioner. Ik voel me hier als een vis in het water omdat Vidarte NLP vanuit het hart overdraagt. En ik ben een mens van het hart.

Workshop:

Er was eens een jonge vrouw die moeilijk keuzes kon maken. Ze bewonderde Oprah Winfrey en kocht op een veiling oude schoenen van Oprah. Steeds als de vrouw een keuze moest maken ging ze in de oude schoenen van Oprah staan. Het lukte haar dan om een goede keuze te maken.

In NLP termen is dit een techniek die ons helpt nieuwe hulpbronnen te verankeren. We willen over een kwaliteit of gevoel kunnen beschikken die we niet kunnen oproepen omdat er geen eerdere ervaring is waar we die hulpbron hebben ervaren of gevoeld.

We gaan dan gebruik maken van een alsof kader; we gaan doen alsof we een andere persoon zijn die wel over deze kwaliteiten beschikt. Het kunnen beroemde mensen zijn of mensen in je naaste omgeving.

Hoe ziet mijn workshop eruit ?

In deze workshop ga jij ervaren hoe jij jezelf in het licht kunt zetten, hoe jij jouw kwaliteiten in de zon kunt laten stralen zodat jij en ook de mensen in je omgeving kunnen gaan genieten van jou in het volle licht :-).

Toen ik ooit in aanraking kwam met deze methode ben ik in mijn idool Pippi Langkous gaan staan. Vanaf dat moment heb ik Pippi altijd bij me als hulpbron . Mijn bedrijf heet dan ook SPOENCK. Dat is het woord dat Pippi verzon als ze iets nog niet wist.

Wil jij ook gaan stralen? Dan nodig ik je van harte uit bij mijn workshop!

LAAT JEZELF ZIEN IN EEN OPSTELLING! – Yvonne Stams

Yvonne Stams is trainer in meerdere opleidingen van Vidarte: FamilieOpsteller, Systemisch Coachen. Binnen de NLP opleidingen draagt ze zorg voor de systemische onderdelen.

Jezelf helemaal ten volle in het licht zetten middels de methodiek familieopstellingen.
Velen van ons vinden dat spannend, jezelf laten zien. Zichtbaar zijn, is kwetsbaar zijn. In deze workshop krijg je de kans eens vol in het centrum van de aandacht te staan en te merken wat dit met je doet. Vervolgens krijg je datgene aangereikt wat je vooruit helpt in je proces zodat jij jezelf meer en meer kunt aannemen als iemand die het waard is gezien te worden!

TREK HET LICHT AAN (Abundance, de Wet van Aantrekking en zet jezelf neer) – Saskia Janssen

Wie ben ik?

Mijn naam is Saskia Janssen en ik heb een passie voor taal. En voor NLP. En voor Huna, de ‘geheime spirituele leer’ uit Hawaï. En voor…

Beetje veel passies? Nee hoor, sinds ik leer dat de Wet van Aantrekking de basis is van mijn leven, weet ik dat alles kan en mag (omdat er Abundance – overvloed – is).

Ik werk als docent en NLP-trainer bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bij Vidarte train ik samen met Peter Dalmeijer de NLP+ Master Practitioneropleiding en verzorg ik met Yvonne Stams de Abundance-workshops. Dat doe ik enthousiast, speels, gestructureerd en ja… met passie. Met groei als belangrijke waarde.

Wat ga ik doen op deze Vidarte Winter Plaza?

Mijn workshop gaat erover hoe je zelf het licht waarin je wilt staan aantrekt. De zwart-witfoto is gemaakt door een schoolfotograaf. Anderen zetten mij toen in het licht. Met een trui die niet lekker zat en achter een niet leuke en veel te makkelijke puzzel. Ik dacht en voelde van alles. Daardoor trok ik veel meer niet goed voelende gevoelens aan. Want waar je je aandacht op richt, groeit. Maar dat wist ik toen nog niet.

Ik leerde misschien over de wet van de zwaartekracht, de wet van oorzaak en gevolg. Maar de Wet van Aantrekking? Ik leerde pas veel later dat die wet stelt dat we dingen, gebeurtenissen en mensen in ons leven aantrekken op basis van onze gedachten, gevoelens, woorden en daden. Alles is trilling en elke trilling heeft een frequentie. Dus ook onze gedachten, gevoelens, woorden en daden hebben een ‘trillingsfrequentie’. Die trekken soortgelijke trillingsfrequenties aan. De uitspraak ‘soort zoekt soort’ is in feite een eenvoudige vertaling van de Wet van Aantrekking.

Ik leerde ook dat Abundance wil zeggen dat je alles in je leven kunt krijgen wat je maar wilt. Echt alles, omdat het universum geen beperkingen heeft: er is juist overvloed. De Wet van Aantrekking speelt hierbij de belangrijkste rol. En een hoofdrol op de Winter Plazadag.

In mijn workshop leer ik je:

  • eenvoudige tools om je dromen waar te maken
  • hoe je meer kunt aantrekken van wat jij wilt
  • manieren hoe jij het/jouw licht aantrekt
  • hoe je dus gelukkiger wordt

Zoals beloofd doe ik dat enthousiast, speels, gestructureerd en met passie. En zeker met groei als belangrijke waarde. Doe je mee?

BRENG BEWEGING IN JE TEAM – Peter Dalmeijer en Natascha van Beek

Hoe mobiliseer ik verbinding, betrokkenheid en solidariteit in mijn team? Dan zal ik als teamcoach, manager of docent zelf in beweging moeten komen. De winst zit niet in het doel of de inhoud maar geheim zit in het ‘relatiecontract’. Natascha en Peter geven je in deze dynamische TeamWerk workshop drie krachtige tools om teams in beweging te brengen.

Peter Dalmeijer – Directeur Vidarte, Internationaal gecertificeerd NLP trainer, trainer in de NLP opleidingen en de bedrijfstrainingen van Vidarte.
Natascha van Beek – Vidarte trainer, Loopbaancoach Twyfelfontein.

Locatie

Ook dit jaar was het Vidarte Winter Plaza weer verspreid over twee locaties, op loopafstand van elkaar. We startten de dag in de prachtige Willem II Concertzaal, waarna de workshops werden verdeeld over die historische locatie en onze eigen ridderzaal, een steenworp verwijderd. De afsluiting van de dag vond ook weer plaats in de Willem II Concertzaal.

Kaart plattegrond
Willem II Concertzaal
Prins Bernhardstraat 4-6
‘s-Hertogenbosch
De Toonzaal
X