NieuwsPlazadag

Vidarte Winter plaza 2017

Ritualize your life

Zaterdag 11 februari 2017 vond de 5e editie van het Vidarte Winter Plaza plaats.

Marcel, de mediaman van Vidarte, had als grafisch thema gekozen voor een winterlandschap, compleet met sneeuw op de letters. Het bleek een vooruitziende blik te zijn, want het Vidarte Winter Plaza begon geheel in stijl met een dun laagje sneeuw, waarmee het eerste ritueel al helemaal klopte. Buiten was het koud en binnen hartverwarmend. In de Toonzaal en onze eigen Ridderzaal hebben we een geweldige opkomst van zo’n 100 gasten mogen ontvangen welke deel konden nemen aan de zes mini-workshops die in het kader van ‘rituelen’ werden verzorgd. We zijn heel blij met dit mooie aantal bezoekers, waardoor we kunnen spreken van een groot succes.

Tijn Touber
De traditionele inleiding werd dit jaar verzorgd door auteur, inspirator en muzikant Tijn Touber. Tijn raakte velen van ons in het hart. Naast zijn mooie bijdragen aan meditatie en bewustwording is hij een begenadigd spreker, wiens woorden resoneerden door de hele dag.  In het kader van het Plazadag thema ‘rituelen’ heeft Tijn ons meegenomen naar een verloren superbeschaving om vervolgens langs zeven oerrituelen uit te komen bij onze eigen hemel. Zeven universele inwijdingen, opgedaan uit spirituele wijsheden over de hele wereld.

De spreuk van de dag is van Tijn Touber: “Mensen willen in deze tijd zo graag loslaten, de nieuwste variant is: ik mag dit loslaten!” Volgens Tijn is er maar één manier om negatieve energie kwijt te raken: haal het naar je toe, nodig het uit, laat het binnenkomen en het gaat daardoor vanzelf weer bij je weg. Daar werd tijdens de altijd overheerlijke Winter Plaza lunch nog veel over gesproken.

Workshops

Het zestal workshops waarmee de rest van de dag werd ingevuld, werden verzorgd door zowel Vidarte opleiders en gasttrainers.

Rita Schoonman
Heeft ons afgelopen zomer tijdens het Vidarte Outdoor Plaza al meegenomen naar de wijsheden van het Peruaans sjamanisme, dat deed ze nu weer, echter met een ander ritueel. De deelnemers waren lovend, waarbij de mooiste reflectie op haar workshop was “ongelooflijk hoe Rita de energie van de Peruaanse oerhealers belichaamt, het was ontroerend en voedend”. In april komt Rita samen met Octavio Puma, een jonge sjamaan uit de hooglanden van het Andesgebergte naar Vidarte voor een driedaagse workshop over het Andespad – De Chakana

Thijs Ewalds
Heeft in een vrolijke en lichte stemming met zijn inzichten in het ‘Placebo effect’ mensen een eigen ritueel meegegeven op basis van de overal terugkerende Fibonacci-reeks, waarover deelnemers spraken van “zeer interessant, terug naar de eenvoud, krachtig en helder”.

De Vidarte opleiders hebben elk een rituele invalshoek gekozen vanuit NLP of Systemisch werk.

Yvonne Stams
Nam haar deelnemers mee met haar workshop ‘Mijn Systemische Rituelen’ naar een eigen familieritueel, waarin we de kans hebben om iets terug te geven. Men vond het hartverwarmend, emotioneel en verlichtend.

Hannie Romijnders
Helaas heeft Lia Goossens wegens ziekte op het laatste moment moeten afzeggen, maar gelukkig voor ons heeft collega Hannie Romijnders de workshop van haar overgenomen. Hannie heeft de al lang bewezen kracht van NLP in een kant en klaar ritueel jasje gestoken, waardoor mensen met een big smile rondliepen.

Saskia Janssen
Is zelf ooit gegrepen door Ho’oponopono, een Hawaiiaans ritueel uit de Huna traditie en zaterdag heeft zij een ‘lief zijn voor jezelf’ ritueel gedeeld aan de hand van de 4 Ho’oponopono stappen. Mensen reageerden super enthousiast en waren diep geraakt.

Peter Dalmeijer
Legde een verbinding vanuit zijn werk (NLP en Systemisch werk) met de Wet van Aantrekking aan de hand van zijn inspirator David Bowie. Hij liet de deelnemers zelf hun missie, spirituele identiteit vast pakken en het door middel van de Wet van Aantrekking uitzenden. Deelnemers kwamen energiek en geïnspireerd weer naar buiten.

Het op en neer lopen tussen de Toonzaal en Vidarte werd ervaren als grappig, verfrissend en actief, dus die houden we erin.

Al met al was het een zeer geslaagde dag vol rituelen, met veel positieve reacties van een voldaan publiek. Niet eerder hebben de workshopleiders zó hun eigen draai gegeven aan een thema, zo dicht bij zichzelf en tegelijk de energie van een superteam neergezet en daar is Vidarte trots op. Met een klein afsluitend ritueel gaf Rita Schoonman ons tenslotte nog een mooie symbolisch geschenk mee naar huis, waarmee een inspirerende en energetische dag werd afgesloten.

Plazadag 12 september 2015
Vidarte Zomer Plaza 2017
Andere berichten