Vidarte D-Trail

Vidarte D-Trail Workshops

“Echte ontdekkingsreizigers pakken de Vidarte D-Trail”

Wil jij in 2020 van dromen naar durven en doen? Kies dan voor een weg buiten de geijkte paden en pak de Vidarte D-trail! Off-road doe je de mooiste ontdekkingen over jezelf. Durf jij de uitdaging aan te gaan en ben jij niet bang voor een beetje vies worden en het bedwingen van hindernissen? Met jouw diepste verlangen als drijfveer is er veel meer mogelijk dan je denkt!

Lees meer:

Download de brochure

Wat kun je verwachten?

Om verder te komen en je dromen waar te maken, moet je -zeker in het begin- bereid zijn te ploeteren, klungelen, vallen en weer op staan. Niemand was op dag één een volleerd meester. Vergelijk het met een Trail run, maar dan één van dromen naar durven en doen: een zogenaamde D-Trail.

De D-Trail is een persoonlijk groeitraject voor mensen die doelen willen bereiken en daarbij behoefte hebben aan ondersteuning, inspiratie en verbinding met gelijkgestemden. Wij helpen je een groot plan op te delen in kleinere stappen en bieden je onderweg de juiste support. Een jaar lang, totdat je de finish hebt bereikt!

Wij bieden je:

 • Een jaartraject met negen verrassende workshops vol inspiratie, handvaten, skills en vaardigheden om je doel te kunnen bereiken;
 • Een community van gelijkgestemden waar je een jaar lang onderdeel van uit kunt maken;
 • Een team van trainers, waaronder één hoofdtrainer om je te begeleiden in je proces.
NLP Practitioner

Agenda

De D-Trail bestaat in totaal uit 9 dagvullende workshops. Deze workshops zullen plaatsvinden op de volgende data:

 • 7 maart 2020
 • 18 april 2020
 • 9 mei 2020
 • 30 mei 2020
 • 4 juli 2020
 • 5 september 2020
 • 3 oktober 2020
 • 14 november 2020
 • 12 december 2020
Download de brochure

Kosten

Voor het volledige jaartraject, de volledige D-Trail van negen trainingen, zijn de kosten €750,-.
Volg je niet de volledige D-Trail dan betaal je per workshop €99,- m.u.v. de vuurloop. De kosten voor deze workshop bedragen €125,-.

Locatie

Het meerendeel van de workshops zullen plaatsvinden bij Vidarte, Bosscheweg 2A, 5261 AA Vught. Daarnaast zullen twee workshops op een andere locatie in de regio van ’s Hertogenbosch worden georganiseerd.

De D-Trail workshops

Ontdek je missie en leef je passie!

Elke mens heeft een levensopdracht of levensmissie, waarmee zij/hij op aarde komt. Jij ook! Een levensmissie kun je zien als datgene waar jij voor gemaakt bent. Het is wat jij komt brengen aan de wereld. Soms vergeet je je missie en doe je de dingen die niet bij je passen. Dit gaat op den duur wringen. Hoe zou het zijn als jij jouw missie kent, je leven leidt in het teken van je missie? Energie haalt uit je missie kennen en er energie aan geeft om je leven zelf te creëren?

In deze workshop maak je weer contact met je levensmissie. (Ook als je geen idee hebt wat het zou kunnen zijn!) Je krijgt de kans om je verlangen te ontdekken. Wat bezielt je? Waar is je hart mee verbonden?
Zodra je in contact bent met je verlangen, dan voel je daar iets bij, je voelt dat het klopt. Vervolgens ga je als vanzelf ook de kwaliteiten ontwikkelen die nodig zijn om je verlangen en jouw levensmissie te kunnen gaan realiseren.

Belangrijk daarbij is dat jouw missie ecologisch is: zowel goed voor jezelf, goed voor jouw omgeving én goed voor jouw wereld.
Je volgende stap is dan het schrijven van een manifest. Met jouw manifest zet je op papier wat jij in jouw leven wilt manifesteren. Als jij je missie hebt vastgelegd in het manifest, dan is het tijd om je missie te visualiseren, er echt in te gaan geloven, er aandacht aan te schenken en het hardop uit te gaan spreken. Het manifest gaat zijn werk doen, doordat je het deelt met het universum. Er ontstaat een creatiekracht. Er komen personen en situaties op je pad die te maken hebben met jouw missie. We noemen dit synchroniciteit. Doordat je precies weet wat jij wilt en verlangt, ga je ook makkelijker aanvoelen wat bij jou past en wat niet. Zo ben je afgestemd op jezelf, jouw unieke levenspad, jouw missie.

Ben jij er klaar voor om jouw missie te ontdekken en durf jij je passie te leven?
Heb jij de moed en het vertrouwen om achter jouw verlangen te gaan staan en dit in jouw dagelijkse leven toe te passen, in het werk en uw persoonlijke leven?

Datum: 7 maart 2020
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Lianne Staps - Vidarte

Lianne Staps

Coach en trainer in intuïtief schilderen

Yvonne Stams Vidarte

Yvonne Stams

Familieopsteller, coach en trainer systemisch werken

De creatie funnel

Van creatie naar Manifestatie

De Creatiefunnel is een door Peter Dalmeijer ontwikkeld programma waarin Ondernemerschap, Design Thinking en Betekenisvol organiseren samenkomen. We maken eclectisch gebruik van principes uit Deep Democracy, NLP, Systemisch werk en TA. Uiteraard gaat muziek deel uitmaken van deze dag. Aan het einde van de dag ga je naar huis met jouw eigen, met zuurstof en inspiratie verrijkte concept.

In Deep Democracy wordt het volgende principe gehanteerd:” OWN IT, PLAY IT, SHARE IT.”
We halen bij elkaar, zoals in TA gebruikelijk is, STROKES op en we maken de beweging van het blije spelende kind, de verantwoordelijke volwassene en de kritische & voedende ouder. We gaan onze creatie opstellen, Systemisch ervaren en lopen langs de Neurologische Niveaus die de verandering inluiden, onze sabotages en talenten aan de oppervlakte brengen.

Breng je idee, creatie of plan in en het begint te rollen: ‘Let the wheels hit the road’.

Datum: 18 april 2020
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Peter Dalmeijer Vitarte Coach

Peter Dalmeijer

Senior trainer bij Vidarte

Van huidig naar gewenst met familieopstellingen

In deze workshop stel je je gewenste situatie op, oftewel je doel of verlangen of je levensmissie. Je ontdekt wat je nodig hebt om van je huidige situatie naar je gewenste situatie te gaan.

Misschien heb je je gewenste situatie reeds geformuleerd in je manifest op 7 maart en ga je er vandaag mee verder. Of als je instapt voor de losse workshop, dan maak je vandaag een begin met vormgeven, letterlijk visueel vormgeven door het maken van een moodboard van je doel of verlangen. Voor de duidelijkheid: we komen in deze workshop niet toe aan het formuleren van je levensmissie, hiervoor volg je de workshop op 7 maart.

Wat houd je tegen om daar te zijn waar je wilt zijn, wat is je hindernis? Dit ga je ontdekken. Daarnaast ga je contact maken met je hulpbron. Dat wat je helpt met het overwinnen van je hindernis. Als je je hindernis kent en je kent je hulpbron, kom je veel gemakkelijker daar waar je wilt zijn.

Familieopstellingen is hierbij een magische methode. Het helpt je de onderstroom ontdekken van dat wat je tegenhoudt. Is het iets ouds? Is het iets uit de geschiedenis en niet van jou bijvoorbeeld? We kunnen ook gaan ontdekken wat uit de geschiedenis uit je familiesysteem voor jou een enorme bron is om uit te putten. Kracht of helderheid of doorzettingsvermogen. Het is allemaal mogelijk.

Datum: 9 mei 2020
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Yvonne Stams Vidarte

Yvonne Stams

Familieopsteller, coach en trainer systemisch werken

In contact met je intuïtie

Stap uit je hoofd en in je intuïtie

Jouw intuïtie kan je nummer één gids zijn bij het maken van belangrijke beslissingen in je leven. Dit zesde zintuig baseert zich op een innerlijk weten en heeft toegang tot jouw diepste verlangens. Hoewel het vaak logischer lijkt om te luisteren naar je verstand in plaats van je hart, is juist je intuïtie de eerste stem die spreekt. Stel je voor dat je hier naar leert te luisteren!

Met je verstand kun je de tijd nemen om problemen te analyseren of vragen te overdenken. In contact met je intuïtie weet, voel of zie je het antwoord simpelweg. Bij de een is zijn of haar intuïtie wat beter ontwikkeld en duidelijker aanwezig dan bij de ander. Maar zelfs als jij je innerlijke stem nog nooit hebt horen spreken of enkel wat vaag gefluister waarneemt: No problem: Ook jij hebt intuïtie.

Deze dag gaan we op onderzoek uit.

We starten met een geleide klankschalen meditatie die je helpt de stilte in jezelf te vinden. Niet dat het letterlijk stil is, maar door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Door de verstilling gaat bijvoorbeeld je hart open staan. Daarna kun je je overgeven aan alles wat de dag je brengt en je openstellen om je intuïtie te ontvangen.

Vanuit deze stemming nodigen we je uit om jouw innerlijke stem te ervaren in het schilderen. Tijdens de workshop intuïtief schilderen brengen we je in contact met jezelf. Zonder dat je je bewust bent van wat er in je omgaat breng je het in beeld op het doek. Schilderen haalt je uit je denken en brengt je bij je gevoel, emoties en intuïtie. Alles mag er zijn. Door jezelf open te stellen kom je in beweging! Je gaat merken dat je jezelf durft te uiten. Je krijgt de ruimte om jezelf te laten horen en zien.

Na het schilderen kijk je op een afstand naar elkaars schilderij. Waar gaat het schilderij volgens jou over, wat zien anderen in jouw schilderij? Welke betekenis geef jij jou werk? Welk inzicht heb je gekregen?

Dit inzicht nemen we mee in de volgende oefening: het zetten en ervaren van de volgende stap. Dat geeft innerlijke groei en beweging en maakt je nog meer bewust van jouw doel.

Datum: 30 mei 2020
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Lianne Staps - Vidarte

Lianne Staps

Coach en trainer intuïtief schilderen

Nicole Stals Vidarte Coach

Nicole Stals

Coach en trainer

Toepasbare wijsheden uit Hawaï

Huna geldt als de oude Hawaiiaanse wijsheid, die op een moderne manier toegepast kan worden. Volgens het Huna-mensbeeld werken het onderbewustzijn, bewustzijn en hoger bewustzijn samen als een familie. Er ontstaan iets ‘magisch’ als zij samenwerken. Huna zegt: wil je maximale kracht krijgen, het maximale uit je leven halen? Neem verantwoordelijkheid voor alles wat er in je universum gebeurt.

Dat kan met rituelen zoals Ho’opnopono en Ho’o ku’u.
Ho’opnopono is een eenvoudige manier om jezelf en anderen te vergeven en onbewust herinneringen te reinigen. Hierbij is de communicatie met je onderbewuste belangrijk.

Ho’o ku’u is een ritueel om je te bevrijden van ‘negatieve’ emoties en belemmerende overtuigingen. Hierbij communiceer je juist met je hogere zelf. Verder werkt Huna o.a. met de elementen lucht, vuur, water en aarde.

In deze workshop komt aan bod:
Huna, oude wijsheid: op een moderne manier toepassen
Ho’oponopono:
reinigen van je verleden
Ho’o ku’u:
loslaten van ‘negatieve’ emoties en meer
Elementen:
lucht, vuur, water en aarde: toepassen in je dagelijkse leven en met rituelen.

Datum: 4 juli 2020
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Saskia Janssen Vidarte Coach

Saskia Janssen

Docent aan de Hogeschool Nijmegen en NLP-trainer bij Vidarte

Pelgrim voor 1 dag

De zomer is een heerlijke periode om alles even los te laten, te ontspannen en de accu op te laden. Het is ook het seizoen voor de vruchten om te rijpen. Nu zit de vakantie er voor de meesten weer op en is het tijd om weer in beweging te komen. Om met nieuwe energie en een frisse blik weer aan de slag te gaan. Back on track! Wat wens jij dit jaar nog te oogsten als het gaat om plannen en voornemens? Sta hier eens lopend bij stil voordat je weer op volle toeren vooruit gaat. Onderzoek en bepaal wat de laatste maanden van dit jaar jouw aandacht en energie mag krijgen. Want wat je aandacht geeft groeit, dus zet je stappen bewust en ga mee op:

‘Little Pilgrimage, Great Experience!

We gaan op pad aan de hand van de volgende vragen:
Wat heeft de zomer mij gebracht? Welke vruchten zijn gaan rijpen? Wat wil ik gaan oogsten? Wat heb ik nog laten liggen? Wat heb ik daarvoor nodig? Hoe houd ik focus?

Een ‘Little Pilgrimage, Great Experience!’ is niet zomaar een wandeltocht, maar vooral een reis naar binnen. Onderweg werken we met storytelling, kleine opdrachten, ervaringsgerichte oefeningen, stilte of juist een goed gesprek. We gaan naar onbekend terrein en weg van de geijkte paden. Letterlijk en figuurlijk. Een prachtige manier om jezelf beter te leren kennen in de ontmoeting met andere pelgrims. Uit je hoofd, in je lijf. Met de natuur als inspiratiebron. Gegarandeerd dat je iets in beweging zet.

Wat heb je nodig:
Een vrije dag (8.45u tot 16.00u); een nieuwsgierige houding; wandelschoenen om +/- 25 km mee te lopen; comfortabele (regenbestendige) kleding; rugzak met in ieder geval lunch, water, snack, plastic tas; iets dat symbool staat om voor een dag pelgrim te zijn.

Datum: 5 september 2020
Tijd: 8.45 tot 16.00 uur

Annemieke Oost Vidarte Coach

Annemieke Oost

Systemisch opsteller, trainer en sociaal ondernemer

Provocatief coachen

Wil jij echt dromen, durven en doen? Wil jij je doelen halen, je dromen verwezenlijken? Dan is het tijd voor een frisse wind door je brein! Maak kennis met Provocatief Coachen.

Wat is Provocatief Coachen?
Provocatief is afgeleid van het Latijnse woord Provocare: ‘Naar voren halen.’ Provocatief gecoacht worden betekent in deze context dat de coach naar voren haalt wat jij wil verbergen. Dit vraagt van jou moed en lef om op een nieuwe manier naar jezelf te durven kijken. Provocatief coachen is een speelse en uitdagende manier van gecoacht worden waarbij je verrassend snel bij je eigen krachtbron komt, het spreekt je levenslust aan. En het leert je verantwoording nemen voor je gedrag.

Frank Farrelly, grondlegger van Provocatief Coachen deed de volgende uitspraak: ” Ik speel de advocaat van de duivel terwijl ik stevig aan de kant van de engelen sta”. Hierbij doelt hij op het warme contact dat zo belangrijk is bij deze manier van coachen. Als coach nemen we de rol aan van de mythische nar, een lieve plager. Je daagt de patronen en bijbehorend denken en gedrag van de cliënt uit, niet de onderliggende pijn of trauma. Provocatief coachen past bij de stroming van de positieve psychologie.

Hoe gaat Provocatief Coachen?
Provocatief Coachen gebeurt vanuit de grondhouding: Humor, Compassie en Uitdaging (HUC). Hiermee worden de waarden veiligheid en warmte (compassie), motivatie (uitdaging) en relativering (humor) verenigd tot een betoverend verassende mix. In de rol van coach vertel je openlijk wat je denkt, ziet, hoort en voelt, je dramatiseert, spiegelt en daagt uit om bij de kern van het ingebracht probleem/doel van je cliënt te komen. Meestal leidt dit tot protest bij de cliënt. Dit protest leidt tot het aanboren van de eigen kracht van de cliënt. Met hem/haar onderzoek je zijn/haar angst en verlangen zodat hij/zij kan komen tot acceptatie of verandering van het ingebrachte probleem/doel.

In de workshop maak je kennis met de uitgangspunten van Provocatief Coachen en ga je zelf aan de slag met kleine leuke provocatieve oefeningen met elkaar, zowel in de rol van coach als cliënt. Wat kun je ermee in de praktijk? Na deze workshop zul je op een geheel nieuwe manier kijken naar je manier van bereiken/saboteren van je dromen en doelen.

Datum: 3 oktober 2020
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Lia Goossens Vidarte Coach

Lia Goossens-Hoppener

NLP trainer bij Vidarte en coach

Mbit zet je in beweging

Hoofd, hart, buik verbinden

Heb je een conflict tussen je gedachten, gevoelens en daden? Of moeite met je doelstellingen, plannen en dromen te realiseren? Of moeite met het nemen van beslissingen of met het veranderen van slechte gewoontes? Of misschien heb je het gevoel dat er nog iets ontbreekt? Of dat je niet trouw bent aan wie je diep van binnen werkelijk bent?

Dan is de kans groot dat je hersenen niet volledig congruent en evenwichtig met elkaar in verbinding staan. Want wanneer het hoofd, het hart en de buik in evenwicht met elkaar zijn, creëert dat een innerlijke wijsheid, waardoor het mogelijk wordt de intuïtie te benutten en te verbinden met wie wij werkelijk zijn. Hierdoor kunnen we mogelijkheden en vaardigheden benutten die we gewoon niet van het hoofd alleen kunnen krijgen. mBraining doet dit door de integratie en uitlijning van de hersenen met elkaar op een optimale wijze.

Ga aan de slag met multiple brain integratie technieken. Breng je drie breinen in balans en kom in beweging op weg naar je doel.

Datum: 14 november 2020
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

Eveline van der Horst Vidarte_Coach

Eveline ter Horst

NLP en Mbit trainer

Vuurlopen

Vuur, focus, viering

We gaan 2020 uit met een knal! Geheel vuurwerk vrij, heel mooi en ook heel feestelijk.

We gaan vuurlopen!
Een vuurloop is een eeuwenoud ritueel. Het is gedaan in het teken van vieren, helen, transformeren en om overgangen te initiëren. Het is een ritueel wat je samen doet, samen beleeft en waarbij jouw focus en energie bijdraagt aan het succes van jezelf en anderen. Na een vuurloop voelen mensen zich vervuld, gevuld met energie en passie!

Over hete kolen lopen met je blote voeten vraagt van jou je volledige aanwezigheid en volle commitment.

“Als je energie net zo hoog is als de energie van het vuur, loop je ongedeerd”.

Daar gaan we gedurende de workshop aandacht aan besteden, aan je energie omhoog brengen aan aandachtig aanwezig kunnen zijn, aan volmondig ja of nee kunnen zeggen. Al je delen dezelfde boodschap geven, geeft de juiste vibe om doelen te bereiken.

Datum: 12 december 2020
Tijd: 19.00 tot 23.00 uur
Locatie: nader te bepalen

Yvonne Stams

Yvonne Stams

Familieopsteller, coach en trainer systemisch werken

Graeme Pyper Vidarte Coach

Graeme Pyper

Master Firewalk instructor

Meld je direct aan voor de
Vidarte D-Trail!

Ben jij overtuigd dat de Vidarte D-Trail is wat jij zoekt, meld je dan direct aan! Mocht je geen deel kunnen nemen aan de volledige D-trail, is het ook mogelijk je aan te melden voor een (aantal) losse workshop(s).

Aanmelden Vidarte D-Trail

Welke D-trail workshops wil je volgen?

D-Trail workshops *

Zakelijk

Zakelijke gegevens

Persoonlijke gegevens

reCAPTCHA