Systemisch coachen

Systemisch Coachen Systemisch Werk opleidingen

Systemisch coachen leert je enerzijds waar te nemen en te werken op het niveau van identiteit, zowel naar jezelf als bij anderen. De twee delen geven je een hoge mate van persoonlijke groei (werken aan je eigen imprints) en persoonlijke ontwikkeling (als coach NLP en Systemisch werk integreren), als mens in het algemeen en coach in het bijzonder.

Theorie en ervaren van systemisch werk gaan, net zoals in al onze opleidingen, ook bij de opleiding Systemisch Coachen hand in hand. Kennis is belangrijk, ervaring nog meer.

De opleiding bestaat uit twee onderdelen: Mijn persoonlijke reis & Coachen op identiteit.

Tijdens deze opleiding leer je op drie lagen waarnemen en interventies toepassen. Je werkt als coach op het niveau van identiteit.

Wat leer je in de opleiding Systemisch Coachen?

Je gaat op drie lagen waarnemen en interventies toepassen. Je werkt als coach op het niveau van identiteit.

 • Mijn persoonlijke reis: een persoonlijke, unieke ontdekkingstocht waarin je op zoek gaat naar de oorsprong van je meest oorspronkelijke overtuigingen en emoties, die ontstaan zijn uit imprints. In het eerste deel ervaar je zelf de unieke werking van de systemische toepassing van het werken met maskers en imprints. Dit éérste deel van de opleiding Systemisch Coachen is ook los te volgen als: Mijn persoonlijke reis.
 • Coachen op identiteit: In dit gedeelte leer je als coach met imprints en maskers (karakterstructuren) te werken. Deze imprints en maskers ga je plaatsen binnen methodische principes uit en op het snijvlak van NLP en Systemisch werk.

Systemisch coachen leert je enerzijds waar te nemen en te werken op het niveau van identiteit, zowel naar jezelf als bij anderen.

Praktische Informatie

Systemisch coachen is een vervolgopleiding. Cursisten worden toegelaten wanneer ze gecertificeerd zijn als NLP Practitioner of opgeleid zijn in systemisch werken/familieopstellingen. Kandidaten die bovenstaande opleidingen niet gevolgd hebben, kunnen echter na een individuele mondelinge intake alsnog toegelaten worden tot de opleiding.
Deze opleiding van Vidarte heeft een HBO opleidingsniveau.

De opleiding wordt afgesloten met twee eindstukken. Tijdens een praktijkexamen coachen de deelnemers elkaar aan de hand van de methodiek systemisch coachen. Daarnaast presenteren de deelnemers hun eigen groei/proces aan de hand van een reflectieopdracht. Het examen wordt eventueel bijgewoond door een externe waarnemer (lid examencommissie).

Inhoud van de opleiding

De twee onderdelen van de opleiding geven je een hoge mate van persoonlijke groei (werken aan je eigen imprints) en persoonlijke ontwikkeling (als coach NLP en Systemisch werk integreren), als mens in het algemeen en coach in het bijzonder.

De volgende onderdelen komen aan bod:

 • Waarnemen van drie lagen: oppervlakte-, diepte- en referentiestructuur; van gedrag naar identiteit.
 • Het plaatsen van maskers (karakterstructuren) binnen ontwikkelingspsychologie en tijdlijn-werk.
 • Van Imprint naar Re-imprint: de NLP techniek ‘re-imprint’ op een systemische wijze leren hanteren en ‘vrij’ leren toepassen.
 • Als coach werken met Fysieke werkvormen afkomstig uit Bio-energetica
 • Jouw eigen ‘beweging’ herkennen als coach in het werken op niveau van identiteit.

Theorie en ervaren van systemisch werk gaan, net zoals in al onze opleidingen, ook bij de opleiding Systemisch Coachen hand in hand. Kennis is belangrijk, ervaring nog meer.

Kwalificatie en diploma

De opleiding bestaat uit 20 dagdelen van 3 uur. De tijdsinvestering naast de opleidingsdagen bestaat uit een reeks oefenavonden/-dagen, gemiddeld 5 dagdelen. Tenslotte studie van literatuur uit de manual, gemiddeld 10 uur.

De opleiding wordt afgesloten met het Vidarte certificaat ‘Systemisch Coachen’. Dit certificaat verklaart de deelnemer bekwaam om op een systemische wijze te coachen en daarbij elementen vanuit NLP, familieopstellingen en karakterstructuren te kunnen hanteren.

Aanmelden Systemisch Coachen

Wil jij je aanmelden voor deze unieke opleiding? Wij kijken er naar uit je te verwelkomen in Den Bosch!

Kennismaken met Vidarte

Benieuwd wie Vidarte nu écht is? Je kunt heel makkelijk online kennismaken.

Andere Systemisch Werk opleidingen

Heb jij het Systemisch Werk certificaat al of ben je benieuwd naar groeimogelijkheden na deze opleiding? Bekijk de mogelijkheden!

Welkom bij Systemisch Coachen!

Systemisch Coachen kunnen we omschrijven als het gebied tussen coaching en een opstelling. Een systemisch coach neemt de systemische bedding mee in de coaching; de onderliggende laag van betekenisgeving. Je houdt rekening met de systemische wetten en hebt oog hebben voor het groter geheel achter de coachvraag. Je leert meer fenomenologisch werken dan analytisch. Het is veranderwerk op identiteitsniveau, waarbij je gaat werken met karakterstijlen!

 • Je vergroot je coach-toolbox met systemische coachtechnieken
 • Je ontwikkelt een ´oog´ voor het grotere geheel achter een vraag
 • Je gaat systemisch werken zonder opstellingen
 • Je integreert coaching, systemisch werk en karakterstijlen

Peter Dalmeijer
NLP trainer & eigenaar Vidarte

Waarom een opleiding bij Vidarte?

Jij staat centraal

Ons motto is: als het ´goed´ en ´leuk´ is dan is het pas ´fijn´! Het team van bevlogen trainers en opstellers is zeer ervaren in hun vak en doet er alles aan om jouw Systemisch Werk reis meer dan te laten slagen. Onze lesmethode, ruime praktijkervaring als Familie- en Organisatieopsteller, de heerlijke Ridderzaal en goed opgeleide mentoren bieden je alle voorwaarden tot een unieke en onvergetelijke Systemische opleiding, want voor ons sta jij, als cursist, centraal.

Opleidingsprofessionals

Vidarte verzorgt sinds 1995 opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Onze opleiders scholen zichzelf voortdurend bij in Systemische toepassingen. Vidarte blijft voortdurend in ontwikkeling. We staan midden in het leven, in het centrum van de bourgondische stad ´s-Hertogenbosch.

Referenties

80% van onze cursisten komt bij ons terug en daar zijn we trots op. Vidarte biedt, naast opleidingen, workshops, oefenavonden, een Zomer en Winterevent, bijzondere projecten waardoor je op diverse manieren aan jezelf kunt blijven werken.

Kennismaken?

Kom naar een van onze infoavonden om kennis te maken met onze diverse Systemische opleidingen, de werkwijze en sfeer van Vidarte.

Overtuigd dat dit een opleiding voor jou is? Aanmelden is heel makkelijk!