Systemisch Werk opleidingen

Iedereen is onderdeel van één of meerdere leefsystemen: gezin, familie of een team van collega’s. Hellinger, de grondlegger van systemisch werk, heeft ontdekt dat er wetmatigheden en ordeningen zijn in elk systeem die vaak voor ons blote oog verborgen blijven. Ervaar je problemen of belemmeringen die lastig te verklaren zijn, dan kan een familie- of systeemopstelling deze verborgen dynamieken zichtbaar maken. Systemisch Werk opleidingen leren je hoe.

Vidarte biedt een aantal programma’s waarin je jouw manier van ‘bewegen binnen systemen’ gaat ervaren en je tevens leert werken met deze systemische aanpak. Bij Vidarte kun je jezelf opleiden tot trainer & opleider.

 • Je leert door een ‘systemische bril’ naar een vraag of situatie kijken
 • Je ontdekt hoe je de verborgen dynamiek van het verband zichtbaar maakt
 • Voor beginners met Systemisch Werk, Personen die reeds NLP hebben gevolgd of voor mensen die juist meer diepgang in Systemisch Werken zoeken.
Bekijk de opleidingen

Alle opleidingen Systemisch Werken

Introductie Systemisch Werk

We behandelen in deze introductie workshop de meest essentiële en belangrijkste systemische principes. Je krijgt inzicht in jouw systemische bedding en je leert door een systemische bril naar je eigen verleden en heden te kijken.

Startdata:

 • 29 september 2021
 • 16 februari 2022

Familieopstellingen

In deze opleiding leer je zelf opstellingen te begeleiden, het ambacht van de opsteller. Je wordt een opsteller. Je leert je eigen bewegingen en patronen kennen, kunt werken met de systemische dynamieken. Je leert met overdracht en tegenoverdracht te werken en kent daarin jouw valkuilen. Je oefent met de ordeningsprincipes van een opstelling, je leert te vertrouwen op het wetende veld en kunt werken met het lege midden.

Startdata:

 • 13 oktober 2021
 • 9 maart 2022

Organisatieopstellingen

In de opleiding Organisatieopstellingen leer je hoe de systemische wetten uitwerken op de werkvloer en in de onderstroom van organisaties en bedrijven. Je leert systemisch te kijken naar veel voorkomende dynamieken in organisaties en daarmee te werken als adviseur en als begeleider van een opstelling.

Startdata:

 • 13 oktober 2021
 • 9 maart 2022

Familie- en organisatieopstellingen

De opleiding Familieopstellingen leert je de verbanden en dynamieken ontdekken binnen familiesystemen. Een organisatieopstelling maakt duidelijk hoe de verhoudingen tussen bedrijven, afdelingen, producten, klanten en visies zijn. Je leert jouw bewegingen en patronen kennen, kunt werken met de systemische dynamieken. Je leert zelf opstellingen te begeleidenJe oefent met deordeningsprincipes van een opstelling, je leert te vertrouwen op het wetende veld en kunt werken met het lege midden. Je leert te werken met de systemische werkwoorden.

Startdata:

 • 13 oktober 2021
 • 9 maart 2022

Systemisch Coachen

Systemisch coachen leert je systemische werkvormen toe te passen als coach. Coaching is gericht op het ontwikkelen van potentiële kwaliteiten van mensen. Systemisch werk maakt middels een opstelling de verborgen dynamieken zichtbaar. Wanneer we deze twee werkvormen combineren dan komen we uit bij systemisch coachen.

Startdata:

 • 30 juni 2021
 • 25 november 2021
 • 23 april 2022

Workshops & Cursussen

Teamwerk

In de opleiding TeamWerk leer je hoe teams in beweging brengt, als trainer, coach en opsteller. Je leert systemisch te kijken naar veel voorkomende dynamieken in teams en leert te werken met teamopstellingen. Tevens leer je technieken om teams optimaal te laten samenwerken.

Startdata:

 • 1 november 2021
Teamwerk

Ontmoeting met je Essentie

In deze workshop krijg je helder in hoeverre je in contact bent met jouw essentie; wat er eventueel in de weg staat om in goed contact te zijn met jouw essentie en wat jij nodig hebt om jouw essentie meer te kunnen leven.

Data:
21 juni 2021
6 oktober 2021
30 november 2021
21 januari 2022

Ontmoeting met je essentie

Over systemisch werken

Systemisch werk is een ontwikkelde methode die origineel onder de titel Familieopstellingen ontstond. De methodiek is opgesteld door Bert Hellinger, een Duitse psychotherapeut- en Analist gespecialiseerd in de balans tussen systemen. Als vervolg op reeds bestaande systeemtheorieën is Hellinger begonnen met het letterlijk neerzetten van een systeem (gezin, team, bedrijf) waarbij representanten leden van het systeem voorstellen.

Systemisch werken is dus geen therapie maar een filosofie en het heeft tot doel de verborgen belemmeringen binnen een systeem zichtbaar te maken. Ieder mens heeft een plek in zijn systeem van herkomst (het gezin). Er dient sprake te zijn van ordening, waardoor ieder zijn eigen plek binnen het systeem kan innemen. Het kennen van de eigen plek en het gekend worden in de eigen plek geeft acceptatie. Bij ons is Systemisch Werk bekend in de vorm van familieopstellingen en organisatieopstellingen.

Wat is Systemisch Werk
Systemisch werk opleidingen

Wil je meer info over onze Systemisch Werk opleidingen?

Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier of bel ons: 073-8905293 (i.p.v. 073 – 644 0936).

Meer info opleidingen (algemeen)
reCAPTCHA