Nieuws

Stel dat je een lamp zou zijn, waar ga je dan van gloeien?

Doe jij wat je hart je ingeeft en waar je blij van wordt?

Ja? Mooi, dan leef jij je missie.

Mijn generatie is opgegroeid met beroepskeuzetesten, waarbij vooral telde wat je goed kon. Talent was het toverwoord, passie deed er niet echt toe. Maar ja, niet alles wat je goed kunt, wil je ook graag doen. Pas wanneer talent en passie elkaar ontmoeten, dan begint het te stromen in je lichaam.

Een beroep is dan geen baan, een hobby is dan geen bezigheid, het is in beide gevallen een missie die je hebt te volbrengen. Het is een verlangen van binnenuit, iets wat je moét doen, je hartenwens.

Grote kunstenaars en leiders laten ons zien wat passie teweeg kan brengen. Iedereen, niemand uitgezonderd, heeft het in zich. Je missie is iets wat je eigenlijk niet niét kunt doen, je bent er als het ware mee geboren. Geboren om te verbinden, te scheppen, te bouwen, de weg te wijzen, ga zo maar door.

Wanneer we gehoor geven aan onze innerlijke roeping, dan leven we ons leven zoals het bedoeld is, we geven vorm aan onze missie. Ons verstand kan daar letterlijk niet bij.

Hoe weet je of je vormgeeft aan je missie? Simpel: als je met liefde en overgave doet wat je doet en daar geen moment stress van krijgt, weet je dat het je missie is.

Stel dat je een lamp zou zijn waar ga je dan van gloeien?

– Peter Dalmeijer

Als je de stenen op je weg niet opruimt, struikelen je kinderen erover.
Vidarte Zomer Plaza 2018
Andere berichten