NieuwsPlazadag

Plazadag 8 februari 2014

“Kijk eens naar het moois dat je in je rugzak draagt. Haal alle spulletjes er uit die je niet nodig hebt, die je een rotgevoel geven. Je zult zien dat er onderin altijd mooie dingen overblijven,” een prachtige quote opgetekend in de Toonzaal, februari 2014.

Vidarte Plaza werd overuren voor je oren, ogen, gevoelssensoren, receptoren en smaakpapillen. Ruim 180 mensen kwamen erop af. En die kregen dus een dag vol interessante workshops. Van ademhalen tot traumaverwerking, van voorlezen uit een prentenboek vol met NLP-verwijzingen tot systemisch werken. Wat een dag, wat een inspiratie, wat een aardige mensen bij elkaar.  En wat gebeurt er al veel met NLP als basis!

Genieten
De reacties in de wandelgangen waren om rode blosjes op de wangen van te krijgen: “Ik zit te genieten, ik vind het prachtig om te zien dat je oprechte emotie hier kunt zien en voelen,” zei een mevrouw die even haar rust zocht in het aanpalende café van de Toonzaal. “Het is vandaag mooi om te horen en te zien wat al die mensen allemaal brengen. Ik ging daardoor in mezelf kijken en eigenlijk had dat best langer mogen duren”.

Een bezoeker op weg van de Ridderzaal naar de Toonzaal vertelde: “Het programma is zo afwisselend, er is zoveel keuze, ik had alles wel willen doen. Het is echt een hartstikke leuk programma. Hoe ik dan gekozen heb? Ik ben op mijn intuïtie afgegaan. Maar ik heb mijn keuze uiteindelijk wel bijgesteld. Gelukkig kon dat ook.

Breed aanbod
Ruim 20 (oud) cursisten lieten op deze Vidarte Plaza zien hoe ze NLP geïntegreerd hebben in hun leven en hun werk. Daarnaast liet het Vidarteteam zien wat voor opleidingen het komend seizoen op stapel staan.  Dat resulteerde in een breed aanbod van workshops verdeeld over twee locaties: in de bekende Vidarte Ridderzaal en iets verderop in de Toonzaal. Gelukkig hield de regen zich in, zodat niet iedereen die de oversteek wilde maken kletsnat op de plek van bestemming aankwam. Geïnteresseerden konden informatie krijgen, meedoen aan een workshop of gewoon rustig luisteren naar een presentatie.

Wat was er dan allemaal te doen?

 • Vidarte Plaza
  (Oud)Cursisten verrassen en inspireren je door je te laten zien hoe zij NLP en systemisch werk in de dagelijkse praktijk toepassen op totaal verschillende gebieden! Ga shoppen, kijken en ervaren!
 • Vidarte Atelier
  Experts nemen jullie mee in hun eindproduct van de NLP- Master opleiding! Wat ooit begon als een ‘modelleer’ opdracht is uitgegroeid tot een professie.
  Vidarte Atelier biedt zes dynamische workshops waarin je nieuwe ervaringen opdoet en nieuwe inzichten krijgt.
 • Vidarte Podium
  Vidarte Podium biedt je een proeverij van alle bestaande en nieuwe opleidingen in 2014: NLPtrainingen, TOPtraining, NLPtrainer, Systemisch werk en LifeDesigner. Wees welkom en ervaar hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen.

Geknuffel
Tussen de rondes door werd er veel bij gekletst, werden nieuwe contacten gelegd. “Er wordt hier wel heel veel onderling geknuffeld en veel leed gedeeld”, merkte een nieuwsgierige Bosschenaar op. Samen met zijn vader kwam hij eens polshoogte nemen. Zijn vader had hem al zoveel verteld over NLP dat het nu maar eens tijd werd om te kijken of het iets voor hem was. “Alle kennis die je opdoet is altijd een plus. Al heb ik vandaag maar drie zinnen gehoord waar ik wat mee kan dan is ¾ van de dag voor mij al oké. En nu, na een paar workshops ben ik al ver voorbij die drie zinnen.”

Tevreden
Tevreden organisatie, tevreden deelnemers, tevreden gasten. “Het is inspirerend, reflectief. Het brengt mij meer helderheid in de richting die ik moet gaan. En dan met name de zuivere woorden ervoor”.   Prachtige woorden om mee te eindigen, we zien uit naar de volgende keer! We hopen u ook.

VIP-dag 20 september 2014
Andere berichten