NieuwsPlazadag

Plazadag 12 september 2015

We kijken terug op een bijzondere Plazadag, een dag waar het bruiste van de energie. Door de aanstekelijke opening van Erna Smeekens ging het Pay it Forward principe bij de deelnemers leven. De foyer van Theater aan de parade hing vol met informatie over de het Vidarte Inspiratie Podium:: de inspiratie avonden en Pay it Forward aanbiedingen.

Na de inleiding van Erna kwamen er steeds meer aanbiedingen bij. Het bieden op het aanbod kwam langzaam op gang en kabbelde rustig door. Aan het eind van de dag hielden Erna Smeekens en Peter Dalmeijer een veiling, dat was een machtig schouwspel en een dynamisch proces. Er is veel geboden op een groot aantal spontane aanbiedingen.

Vidarte zal op Facebook doorgaan met het veilen van de overige aanbiedingen. Het was een mooi einde van een verrassende dag, wat zich goed laat omschrijven als verbinding en gemeenschapszin. We kunnen onze Pay it Forward nu gaan starten en daarmee mensen, die zelf niet de financiële middelen hebben, een opleiding bieden. Hierdoor zetten deze mensen de Pay it Forward gedachte weer voort, door een dienst te leveren aan anderen.

De workshops

De workshops kregen een hoge waardering, we scoorden een 8 gemiddeld en daar zijn we trots op. Lia en Peter hebben met deelnemers in hun workshop het NLPspel gespeeld. Hier waren vooral blije gezichten te zien. Jesse en Peter hadden ook een grote groep deelnemers die belangstelling hadden in Systemisch coachen, het was mooi om te zien dat deelnemers zo gemakkelijk mee gaan in de bewegingen van de systemische werkwoorden. Fraai om te zien hoe in twee jaar tijd Systemisch Coachen binnen Vidarte dus echt begint te leven.

Ook Yvonne Stams en Aafke Bos hebben deelnemers ontroerd in het ‘ontmoeten van je essentie’. Het was prachtig om te zien hoe sterk het is om een opstelling heel klein te houden waardoor de essentie zich zo goed kon laten zien. Saskia Janssen gaf voor de eerste keer de workshop Ho’oponopono, een mooi Hawaiiaans vergevingsritueel; in gesprek met je onderbewuste. Deelnemers gaven aan erg onder de indruk te zijn.

Lia maakt mensen enthousiast om NLP in het dagelijks leven toe te passen, met veel lichtheid en humor, ook daar blije gezichten. Tenslotte onze gasten: Jan Jaap van Hoeckel zit mensen aan tot reflectie en hij laat mensen eigenlijk zichzelf een spiegel voor houden. Prachtig hoe zijn rust tot meer verdieping leidt bij zijn deelnemers.

Roy Martina

En dan de workshop Roy Martina, waar veel mensen natuurlijk getuigen van wilden zijn. Roy is meester in het meenemen van mensen en ze tegelijkertijd te confronteren, triggeren en verwarren. Een deelnemer zei: hoe dan ook, bij Roy ontkom je er niet aan, je zult je eigen overtuigingen tegenkomen. Heel veel geïnspireerde mensen, een paar verwarde deelnemers. Roy Martina op zijn best.

We kijken dus terug op een zeer geslaagde dag waarin het NLPspel is gepresenteerd, enkele sprekers van de VIP-avonden zich hebben hun inspiratie-avond toegelicht, heel veel deelnemers met de Pay it Forward actie meegedaan hebben. We waren ook heel blij met de grote groep van Tientjes Academie, opgetrommeld door Erna Smeekens. Zij hebben ons geweldig geholpen. Dit smaakt naar meer!

Plazadag 21 februari 2015
Vidarte Winter plaza 2017
Andere berichten