Systemisch leiderschap

Professionele Ontwikkeling, Systemisch Werk

Wat leer je?

Systemisch leiderschap is een unieke 10 daagse training waarin Peter Dalmeijer zijn jarenlange ervaring als coach, trainer en organisatieopsteller met verbindt.
De training is bedoeld voor bestuurders, (team)leiders en managers van organisaties en tevens coaches, trainers en adviseurs die met organisaties werken. Systemisch werk vormt de basis van deze training waarbij het ambacht van de leider centraal staat. Dit ambacht wordt in de training uiteengezet in 3 delen.

A. Organisatie: De organisatie als een levend systeem
B. Teams: De leider als (team)coach in het veld
C. Leider: De plek van de leider

De organisatie als een levend systeem

In 3 dagen staat de organisatie en haar dynamieken centraal. Je leer door een systemische bril naar jouw organisatie te kijken, de boven- en onderstroom te herkennen en daarin ook systemische technieken als leider, coach of trainer in de organisatie toe te passen. Door een holistische en systemische benadering van organisatievragen ben je in staat om van daaruit leiderschap in te vullen.

De leider als teamcoach in het veld

Teams kennen hun eigen unieke dynamieken. De inhoud van de het eerste deel gaan we nu toepassen in teamwerk. Dit twee deel van de opleiding bestaat uit een reeks concreet toepasbare teamcoach technieken en tools waarmee je teams in een proces van ontwikkeling brengt en werkt aan een optimaal inhouds- en relatiecontract.

Je leert een mix van praktische, in de praktijk ontstane werkvormen met ingrediënten uit systemisch werk, NLP en T.A. (transactionele analyse) die samen, geïntegreerd, de meest krachtige tools voor teamleiders vormen.

De plek van de leider

Leiders ambacht gaat pas succesvol worden, wanneer we zelf goed in de spiegel
gekeken hebben. Het succes van geslaagd leiderschap wordt niet bepaald door de toolkit van de leider, maar door de leider zelf. Dit laatste deel richten we op jouw praktijk waarbij je persoonlijke groei centraal staat. Wij zijn spirituele wezens en ook praktische werkers. Je kunt dit deel omschrijven als spirituele energie met een sterk praktisch karakter, gedragen door een systemische bedding.

Hierin komen ook de twee eerdere delen samen en dat geeft je een bewustzijn als systemisch leider, die in staat is om, kijkend door een systemische bril, aan de eigen organisatie kan bouwen, een inspirerende coach voor teams en medewerkers te zijn en zichzelf in een ‘ongoing’ proces van
groei brengt.

  • Je bouwt aan de organisatie vanuit een systemische benadering
  • Je leert krachtige tools om teams in ontwikkeling te brengen
  • Je werkt aan jouw eigen dynamieken die jouw leiderschap beïnvloeden
  • Je ervaart op holistische en systemische wijze jouw leider’s ambacht vorm te geven

Praktische informatie

Villa Vidarte, Bosschweg 2A, 5261 AA Vught
€ 1.695,00

Inschrijven voor:

1 juni 2023

Start opleiding: 7 juni 2023

Overige opleidingsdagen:
8 en 23 juni,
5 en 6 juli,
6 en 7 september,
20 en 21 september,
5 oktober

Tijden: 10.00 uur – 17.00 uur

Inclusief: koffie, thee, manual

Deze opleiding vereist geen specifieke vooropleiding.

Indeling

Contacturen:
De opleiding bestaat uit 20 dagdelen van 3 uur en wordt afgesloten met een reflectie- en boekverslag en een eindpresentatie.

Studiebelasting:
De tijdsinvestering bestaat uit de 20 dagdelen van 3 uur.
Daarnaast lees je minimaal één boek (5 uur).
Verder hoort het schrijven van een literatuurverslag en reflectieverslag bij de opleiding (3 uur).

Trainer

Systemisch leiderschap

Eerstvolgende startdatum

7 juni 2023

Alle openstaande startdata

Gerelateerde cursussen