Succesvol leiderschap met de

kracht van de verschillen

Persoonlijke Groei

Wat leer je?

Ben jij een teamleider, manager, coach of trainer met de ambitie om het beste uit jouw team en/of organisatie te halen? Succesvol leiderschap en het effectief begeleiden en ondersteunen van teams betekent ruimte geven aan de verschillende karakters, ambities en kwaliteiten. Herken de kracht in je team en respecteer zwaktes. Zo krijgt iedereen de kans om te stralen en te groeien.

Vul daarom jouw toolbox aan met de rollen methode “In de Hoofdrol!” en leer werkvormen en tools te ontwikkelen en in te zetten op een manier die bij jou past.

  • Je verdiept de kennis over jezelf en de ander.
  • Je leert werken met “In de Hoofdrol!”, een tool die je helpt inzicht te krijgen in jezelf en in de ander.
  • Je gaat beter gebruik maken van jouw eigen stijl en kracht.
  • Je leert te werken met de unieke, kleurrijke eigenschappen van de mensen waarmee je werkt.
  • Je gaat werken aan constructieve en effectieve communicatie.
  • Je leert om gaan met weerstand.

Wij werken met een gevarieerd programma, high energie, low energie, systemisch en cognitief.

Praktische informatie

Indeling

Dag 1: Jij in de hoofdrol & het inzetten van de verschillen

We starten met het leren kennen van “In de Hoofdrol!” als tool voor persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van de samenwerking. Vanuit het beter leren kennen van jezelf en de ander werken we aan het goed inzetten van ieders persoonlijke kwaliteiten en ideeën.

Dag 2: Ontwikkel je eigen stijl en werkvormen

Wij nemen je mee en stimuleren je om je eigen-wijze weg te vinden in de tools en methoden die wij aanbieden en die jij zelf al gebruikt. We besteden aandacht aan bestaande werkvormen en methodes en het ontwikkelen van je eigen materiaal.

Aan het einde van dag 2 krijg je een opdracht waarmee je dag 3 voorbereidt. Hierdoor ga je het geleerde direct in de praktijk brengen.

Dag 3: Presenteer jezelf / Presentatie en leiderschap / Vergroot je impact

Na de eerste twee dagen heb je nieuwe tools en inzichten waarmee je aan de slag kan in je dagelijks werk. Op de derde dag gaan we op basis van de ervaringen van de groep doorpakken en verdiepen. We besteden aandacht aan de manier waarop jij je presenteert, welk effect dit op anderen heeft, en hoe je nog beter kan gaan staan voor wie je bent en wat je te brengen hebt.

Door ervaringen te delen, te oefenen en van elkaar te leren kan je jouw presentatie en impact op het team vergroten.

De kracht van de verschillen

Marion en Ingrid hebben ieder kwaliteiten die de ander niet heeft. Door nieuwsgierigheid staan ze open voor juist die kwaliteiten van de ander die ze zelf niet hebben. Eigenwijsheid maakt dat ze niet zomaar toegeven aan de zienswijze van de ander, het zijn geen pleasers. Ze hebben ieder een mening maar zijn bereid om deze bij te stellen. Dat is best een uitdaging in de samenwerking maar levert juist hele toffe dingen op.

Hoe werkt dat?

Met respect, zelfreflectie, ontwikkeldrang, kwetsbaarheid en veel communicatie. Ze luisteren naar elkaar, kunnen heel goed en stevig discussiëren en creëren en door-ontwikkelen op elkaars input en ideeën. Maar ook door de moeilijke dingen niet uit de weg te gaan, door kwetsbaarheid en natuurlijk het respect dat ze voor elkaar hebben. Zo komen ze samen tot synergie: door de krachten te bundelen en samen te voegen komen ze tot een beter resultaat.

Niet zo gek dus dat Marion & Ingrid onder de naam De Kracht van de Verschillen werken. Ze zijn een heel goed voorbeeld van dat wat ze andere mensen ook gunnen en kunnen leren. Het is nooit saai en ze kunnen gelukkig ook heel hard om zichzelf lachen. Want plezier en spelen vinden ze beiden heel belangrijk, wat je altijd terugziet in hun manier van werken.

  • Je krijgt bij De Kracht van de Verschillen expertise op proces, teamdynamiek, onderstroom, mensenkennis, intuïtie, systemisch werk.
  • Praktisch, praktijkgericht en mensgericht.
  • Ze koppelen kwaliteiten aan taken (mens en techniek).
  • Humor, kennis en ervaring, improvisatie vermogen, mensenkennis.

Trainer

De kracht van de verschillen

Eerstvolgende startdatum

23 november 2022

Alle openstaande startdata

Gerelateerde cursussen

De Vidarte Villa is van 25 juli tot en met 2 september gesloten i.v.m. de zomervakantie.
We zijn telefonisch niet bereikbaar, maar wel via: info@vidarte.nl.
Deze info-mailbox wordt niet dagelijks, maar wel regelmatig gelezen.

✨   We wensen je een fijne warme zomer vol levenskunst ✨

Heb het goed.

Opleiding volgen met 1000 euro korting! Maak gebruik van het STAPBUDGET. Schrijf je in en vraag het aan vóór 1 september 2022. Lees hier alle informatie.