NLP spel Workshop

nlp spel nlpspel

NLP Opfrisdag (spelen met het NLP spel) – Kom (weer eens) een dagje met NLP spelen!

Peter Dalmeijer heeft het NLPspel ontwikkeld met als doel om NLP cursisten nog beter NLP aan te leren zodat ze ermee gaan spelen. NLP is te mooi om er niet mee te spelen. Ook als je in het (recente) verleden een NLP opleiding gevolgd hebt, is het NLP spel een fantastisch middel om NLP in jezelf levend te houden. Dat gaan we in deze workshop doen: NLP opfrissen, afstoffen, herhalen en vooral spelen. Spelen met het NLPspel. Hoe zat het ook alweer met die technieken, modellen en principes. Al spelend maak en houd je NLP levend en dat gaan we op deze dag doen.

Wat gaan we doen in de workshop?

Je krijgt een korte uitleg over het spel: Wat zit er in de doos?
In de ochtend gaan de deelnemers in kleine groepjes met de grondkaarten werken. We geven eerst een korte review van de onderdelen. Dit is het speelveld van het NLP spel: het NLP coachmodel, de neurologische niveaus, de waarnemingsposities, tijdlijn, NLP communicatiemodel, werken met delen en het doelkader.

In de middag gaan de deelnemers met elkaar aan de slag met de opdrachtkaarten. In 3-tallen ga je nu vervolgens met behulp van de grondkaarten met de NLP technieken werken, anker-technieken, herkader- technieken, werken met delen en tijdlijnen. Je komt in de doos eigenlijk een NLP practitioner + opleiding in spelvorm tegen.

Hoe speel je het NLP spel?

De NLP Opfrisdag gaat in vogelvlucht door de NLP Practitioner Opleiding + heen op een spelende manier. Je kunt het spel trouwens op drie manieren spelen. Het verschil zit ‘em in het doel waarmee je speelt.  Die drie manieren zullen we hier uitleggen:

1. De lerende vorm: leren van NLP
Het doel van deze lerende vorm is: NLP leren toepassen en hanteren. Je oefent en leert dus met elkaar. Hierbij staat dan vooral het leren van de coach centraal en daaraan is de vraag of het probleem van de coach ondergeschikt.

2. De spelende vorm: spelen met NLP met het NLP spel
Deze spelende vorm lijkt veel op de lerende vorm, maar nu gaat de observator (en meta) de coach uitdagen om meer te gaan spelen met de technieken en modellen. Het doel is nu niet NLP leren, maar met NLP gaan spelen en dus onbewust bekwaam worden in het toepassen van de vormen.

3. De coachende vorm: coachen met NLP
De coachende vorm is een stuk serieuzer dan de spelende vorm. Nu staat de vraag van de coachee centraal. Het spel wordt nu gebruikt om een vraag of probleem aan te pakken. De coach staat in dienst van de coachee. Leren van en spelen met NLP zijn dus ondergeschikt aan de vraag van de coachee. Het is dus een coachsessie maar nu aan de hand van het spel.

4. Spelen, leren en coachen:  En dan gaan we vooral spelen in 4-tallen.
Je gaat spelen in de rol van coach, coachee, observator en meta en ervaart dan hoe inspirerend het is om met het spel en NLP te gaan spelen. De spellen zijn aanwezig en er zijn coaches die je helpen om lekker te kunnen spelen.  Er is genoeg ruimte om vragen te stellen, e.e.a. te proberen en te ervaren of het spel echt iets voor je is.

Workshop informatie

Prijs van de workshop
De kosten voor deze NLP spel workshopdag bedragen € 99-, dit is inclusief: Koffie/thee, spel om (tijdens deze workshop) mee te spelen
(Deze workshop is vrijgesteld van BTW)

Je kunt ook voor de workshop inclusief het NLPspel kiezen, dan bedraagt het € 127,50. Het NLPspel kost los €29,95.

Locatie
Ridderzaal Vidarte, Sint Jorisstraat 131 ’s-Hertogenbosch

Aanmeldformulier

Aanmelden Workshops Vidarte

Welke workshop wil je gaan volgen?


Data workshops:
NLP en Werk: 3 oktober 2020
NLP en Relatie: 31 oktober 2020
NLP en Leefstijl: 28 november 2020

Zakelijk

Zakelijke gegevens

Persoonlijke gegevens

reCAPTCHA

Peter Dalmeijer

Directeur Vidarte, coach en NLP/Systemisch Werk trainer