Opleiding tot:
– Post HBO professioneel Trainer
– Internationaal NLP trainer

Vidarte is de eerste NLP-opleider in Nederland die de opleiding tot internationaal NLP Trainer (IANLP gecertificeerd) heeft opgetild tot een, door de NOBTRA gecertificeerde, Post HBO beroepsopleiding tot professioneel Trainer.
Wil je een Post HBO diploma tot professioneel trainer behalen, of wil je NLP trainer worden? In deze opleidingen kun je beide certificaten, los of samen, behalen.

Het eerste deel “Post HBO Trainer” bestaat uit professionele vaardigheden, attitude en kennis van het ambacht tot trainer. Je volgt de TOP Training waar je excellente trainersvaardigheden leert, praktijkervaring opdoet, supervisie ontvangt en via zelfstudie een gedeelte afrondt. Deze opleiding sluiten we af met een door de NOBTRA geaccrediteerd certificaat.

Met het tweede deel “Internationaal NLP Trainer” verdiep je het ambacht met de specifieke NLP Trainer kwalificatie. Je volgt het NLP Summit programma, bent mentor in NLP opleidingen en doorloopt het traject voor IANLP geaccrediteerde erkenning tot internationaal NLP Trainer.

Wat leer je tijdens deze gecombineerde opleiding tot professioneel trainer?

Tijdens de opleiding word je klaargestoomd om zelf op professioneel niveau (NLP) trainer te worden. Je gaat generieke en specifieke trainerskills leren en jouw eigen talent ontdekken en verder ontwikkelen. Je leert o.a. het volgende:

 • Excellente trainersvaardigheden en -attitude toepassen
 • Jouw expertise en talent verder ontwikkelen
 • Bekwaam worden in het begeleiden van cursisten
 • Inspirerend en boeiend presenteren
 • Verder werken aan je persoonlijke groei en uitstraling
 • Een expert worden in NLP

Praktische Informatie

De duur, snelheid en intensiteit van de opleiding hangt van jezelf af. Je doorloopt een programma dat je (deels) zelf kunt samenstellen. Wat we kunnen stellen is dat de opleiding minimaal 2 jaar in beslag zal nemen.
Iedere deelnemer start met het Post HBO trainersprogramma, dat opent met TOP-training en praktijk (stage of mentorschap in een NLP opleiding). Daarna kun je kiezen voor de NLP Summit, het afstudeerprogramma tot internationaal NLP Trainer. We sluiten de opleiding af met supervisie, een werkstuk, een theorie- en praktijktoets en een eindpresentatie.

Bij aanmelding voor de opleiding volgt eerst een intakegesprek.

Inhoud van de opleiding

Wanneer je alleen de Post HBO opleiding tot professioneel trainer volgt, dan is voorkennis van NLP niet relevent voor je. Als je NLP trainer wilt worden, is het certificaat NLP Master Practitioner een vereiste.
De opleiding kent de volgende onderdelen:

  A: Post HBO opleiding professional Trainer

 • TOP Training (trainen, opleiden & presenteren)
 • Praktijkervaring (stage bij trainers of mentor in opleidingen)
 • Literatuuropdracht, theorie en praktijktoets*
 • Supervisie, werkstuk en eindpresentatie*
 • Portfolio met behaalde resultaten
  B: Internationaal NLP Trainer

 • Bovenstaande onderdelen
 • Extra mentorschappen in NLP opleidingen
 • NLP Summit programma (naar excellent niveau in NLP)
 • De * onderdelen hebben betrekking op NLP onderwerpen

Twee systemische elementen (Mijn voor- en achterdeur als trainer & Mijn systemische bedding) maken deel uit van de opleiding. Vidarte geeft in overleg met de cursist vrijstelling voor het onderdeel praktijkervaring of eerder (of elders) uitgevoerde mentorschappen. Je wordt beoordeeld op je prestatie als trainer. We vinden het belangrijk dat je op een pro-actieve wijze zelf vorm geeft aan jouw opleiding. Cursisten worden aangezet tot de creatie van hun eigen visie, concept en methodiek.

Aanmelden Post HBO Trainer of internationaal NLP Trainer

Wil jij graag Post HBO- of  internationaal NLP Trainer worden? Meld je dan nu aan! Dat kan gemakkelijk online. Wij kijken ernaar uit je te ontvangen!

Kennismaken met Vidarte

Maak online kennis met Vidarte en ontdek wie wij echt zijn. Download nu de kennismaking!

Andere Master Coach Opleidingen

De Master Coach programma´s, opleidingen en workshops die Vidarte aanbiedt bestaan allen uit een gezonde mix van Persoonlijke Groei en Professionele Communicatie skills. Deze programma´s geven je enerzijds een nog breder fundament onder je NLP en Systemisch Werk kwaliteiten en verrijken je anderzijds als coachende professional.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in de wereld van de Master Coach Opleidingen?

Welkom bij Post HBO Trainer en Internationaal NLP trainer!

De opleiding tot Post HBO professioneel trainer is een door de NOBTRA (Nederlandse Orde van Beroepstrainers) geaccrediteerde POST HBO opleiding. Je kunt je tevens aanmelden als erkend NOBTRA trainer.
Het traject tot internationaal NLP trainer is een bijzondere route tot professional in NLP. Je leert het NLP ambacht volgens de hoge standaard van de IANLP. In beide delen werk je aan je eigen ontwikkeling en professionele houding en vaardigheden. Competentie en congruentie gaan hand in hand in dit meervoudige traject.

 • Je kiest voor de meest complete, professionele opleiding tot (NLP) trainer
 • Je brengt jouw vakkennis, attitude en vaardigheden op een optimaal level
 • Je investeert in jezelf en doorloopt een bijzonder groeiproces
 • Walk your talk: je bent zelf het voorbeeld van je boodschap!

Peter Dalmeijer
NLP trainer & eigenaar Vidarte

Waarom een NLP opleiding bij Vidarte?

Jij staat centraal

Ons motto: als het ‘goed’ en ‘leuk’ is, dan pas is het ‘fijn’! Het team van professionele trainers is zeer ervaren in hun vak en doet er alles aan om jouw NLP-reis meer dan te laten slagen. Onze lesmethode, het NLP-spel, E-learning, monitorsysteem, onze ruime villa en goed opgeleide trainers bieden je alle voorwaarden tot een unieke en onvergetelijke NLP opleiding, want voor ons sta jij, als cursist, centraal.

Opleidingsprofessionals

Vidarte voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen volgens de IANLP, de internationale NLP associatie. Wij blijven onszelf voortdurend ontwikkelen in onze prachtige villa in Vught.

80% komt bij ons terug

.. En daar zijn wij trots op! Vidarte biedt naast opleidingen ook workshops, oefenavonden, plazadagen, en bijzondere projecten. Hierdoor kun je op diverse manieren aan jezelf blijven werken. Bekijk wat anderen over ons zeggen.

Maak kennis met ons!

Ben je benieuwd wie wij zijn? Kom naar een van onze infoavonden of maak een persoonlijke afspraak om kennis te maken met Vidarte. Liever kennismaken vanaf de bank? Download onze online kennismaking!

Overtuigd dat dit een opleiding voor jou is? Aanmelden is heel makkelijk!