NLP Practitioner + opleiding

nlp practioner

Of je nu adviseert, discussieert, instrueert, leiding geeft, coacht of uiting geeft aan je emoties; de kwaliteit van communiceren is altijd van belang. Maar om uit te vinden of jouw communicatie zijn doel bereikt, moet je de reactie van de ander kunnen ‘lezen’. De NLP Practitioner + opleiding biedt daarvoor de tools.

De NLP Practitioner + opleiding vult de eerder opgedane kennis onder andere aan met:

 • Het kennen en herkennen van eigen gedragspatronen.
 • Het zien van een verband tussen jouw manier van communiceren en de gevolgen hiervan bij anderen.
 • Het eigen maken van krachtige technieken die je opnieuw leren kijken naar je eigen leven en dat van anderen.

Wat leer je in de opleiding NLP Practitioner +?

De NLP Practitioner + opleiding is een unieke opleiding die volledig recht doet aan dat waar Vidarte voor staat: La Vida en El Arte. De opleiding vult de eerder opgedane kennis aan met dingen als het kennen en herkennen van eigen gedragspatronen, het zien van een verband tussen jouw manier van communiceren en de gevolgen hiervan bij anderen, en het eigen maken van krachtige technieken die je opnieuw leren kijken naar je eigen leven en dat van anderen.

Deze opleiding geeft je een reeks excellente communicatie skills. Daarnaast geeft de introductie in Systemisch Werk je inzicht in de oorsprong van anderen en jezelf: je wortels en je wezen! Beide methodieken staan in dienst van jou, dat maakt de opleiding vernieuwend en uniek.

groep - nlp practitioner opleiding

Praktische Informatie

Tijdens deze NLP Practitioner + opleiding leer je je eigen gedragspatronen kennen en herkennen. We gaan dieper in op jouw manier van communicatie en het verband en de gevolgen hiervan bij anderen. Je zult tijdens het proces snel je communicatieve vaardigheden verbeteren.

Je kunt een combinatie van theorie en praktijk verwachten. Je maakt kennis met de principes en methodologieën van Neuro Linguïstisch Programmeren en Systemisch Werk en je past de technieken meteen toe.

Hierdoor ga je kijken naar je eigen leven; hoe doe ik het nu en hoe kan het anders? Je doet inzicht en ervaring op in het coachen met NLP-principes. Daarnaast worden de NLP-begrippen je steeds bekender en zal je ze herkennen in de praktijk.

Naast de dagopleiding bieden wij ook een NLP practitioner avondopleiding aan. De avondopleiding bestaat naast de groepsbijeenkomsten uit een deel e-learning NLP. Een aantal onderdelen van de opleiding worden door de cursisten aan de hand van een E-learning NLP programma verwerkt. De NLP E-learning kent een omvang van 8 dagdelen en vervangt daarmee 8 cursusavonden. Een unieke leerervaring bij Vidarte.

Deze opleiding is zowel nationaal als internationaal erkend door NVNLP, ABNLP en IANLP. Wanneer je de opleiding met goed gevolg hebt afgesloten, ontvang je het internationaal erkende NLP Practitioner certificaat.
Hiermee kom in aanmerking voor een NLP Master opleiding.

Inhoud van de opleiding

Internationaal erkende trainers zorgen voor ondersteuning en persoonlijke feedback. De volgende items zullen tijdens de NLP Practitioner + opleiding worden behandeld:

 • Vooronderstellingen en basisprincipes van NLP.
 • Een coachmodel en de neurologische niveaus.
 • Zintuiglijke waarneming & rapport (contact maken).
 • Subjectieve waarneming en sub-modaliteiten.
 • Doelen, kaders en strategieën.
 • Taalpatronen: metamodel & Milton model.
 • Ankeren, herkaderen en tijdlijnen.
 • Interventies en technieken: delen, tijdlijnen en de helende beweging.
 • Systemisch werken; je eigen systemische bedding en de systemische werkwoorden.

Daarnaast ontvang je in het begin van je opleiding het boek “De NLP Coach als Inspirator” van Peter Dalmeijer en het NLP-spel. Het boek geeft je nog meer achtergrondinformatie en het NLP-spel leert je om er nog meer te gaan spelen.

Bekijk de trainingsdagen

Kwalificatie en diploma

De opleiding bestaat uit 44 dagdelen van 3 uur. Dat is ongeveer 8 maanden met in totaal 22 opleidingsdagen. De tijdsinvestering naast de opleidingsdagen bestaat uit een reeks oefenavonden/-dagen, gemiddeld 10 dagdelen. Tenslotte is de verwachte thuisstudie van literatuur uit de manual, gemiddeld 20 uur. Het traject wordt afgesloten met het internationaal erkende certificaat NLP Practitioner en het certificaat Systemisch Werk.

Je persoonlijke groei wordt beoordeeld aan de hand van jouw eigen groeiproces. De professionele ontwikkeling wordt beoordeeld aan de hand van de toepassing van NLP technieken en systemische vormen binnen je eigen werkveld of beroep.

Aanmelden NLP Practitioner +

Wil jij je aanmelden voor deze unieke NLP practioner opleiding? Wij kijken er naar uit je te verwelkomen in Den Bosch!

Kennismaken met Vidarte

Benieuwd wie Vidarte nu écht is? Je kunt heel makkelijk online kennismaken.

Andere NLP opleidingen

Heb jij het NLP Practitioner certificaat al of ben je benieuwd naar groeimogelijkheden na deze opleiding? Bekijk de mogelijkheden!

Welkom bij NLP Practitioner +!

De NLP Practitioner + opleiding is, internationaal gezien, een van de meest gevolgde opleidingen op het vlak van persoonlijke effectiviteit en –groei. Neuro Linguïstisch Programmeren is een krachtig instrument dat mensen professionele communicatieve vaardigheden aanreikt en tevens potentiële kwaliteiten ontwikkelt. Tevens leer door NLP jezelf beter kennen en krijg je tools en technieken om je doelen te bereiken.

 • Wordt zeker en krachtig in je communicatie.
 • Doorbreek belemmerende patronen en emoties.
 • Bereik je doelen en optimaliseer je ‘performance’.
 • Ontwikkel jezelf als professional en mens.
Peter Dalmeijer

Peter Dalmeijer
NLP trainer & eigenaar Vidarte

Buitensessie - NLP opleiding practitioner

Waarom een NLP opleiding bij Vidarte?

Jij staat centraal

Ons motto: als het ‘goed’ en ‘leuk’ is, dan pas is het ‘fijn’! Het team van professionele trainers is zeer ervaren in hun vak en doet er alles aan om jouw NLP-reis meer dan te laten slagen. Onze lesmethode, het NLP-spel, E-learning, monitorsysteem, de ruime historische Ridderzaal en goed opgeleide trainers bieden je alle voorwaarden tot een unieke en onvergetelijke NLP opleiding, want voor ons sta jij, als cursist, centraal.

Opleidingsprofessionals

Vidarte is één van de eerste NLP opleidindingsinstituten in Nederland. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Vidarte voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen volgens de IANLP, de internationale NLP associatie. Wij blijven onszelf voortdurend ontwikkelen en bevinden wij ons in het centrum van de bourgondische stad ’s-Hertogenbosch.

80% komt bij ons terug

.. En daar zijn wij trots op! Vidarte biedt naast opleidingen ook workshops, oefenavonden, plazadagen, en bijzondere projecten. Hierdoor kun je op diverse manieren aan jezelf blijven werken. Bekijk wat anderen over ons zeggen.

Maak kennis met ons!

Ben je benieuwd wie wij zijn? Kom naar een van onze infoavonden of maak een persoonlijke afspraak om kennis te maken met Vidarte. Liever kennismaken vanaf de bank? Download onze online kennismaking!

Overtuigd dat dit een opleiding voor jou is? Aanmelden is heel makkelijk!