Wat is NLP?

NLP, oftewel Neuro Linguïstisch Programmeren, is een methode waarmee het mogelijk is inzicht te krijgen in hoe iemand de werkelijkheid waarneemt. Daarnaast is NLP een methode die mogelijkheden biedt om dingen op een andere manier te bekijken. Het doel van een NLP opleiding is dan ook het begrijpen van dat wat je waarneemt en vervolgens je patronen hierop te veranderen. Het leidt tot inzicht en verandering met meer persoonlijke effectiviteit, flexibele communicatie en veranderingen in denken en doen.

Opleidingen

NLP Introductiecursus

Wil je eerst kennismaken en ervaren wat NLP is en hoe het jou kan helpen? Dan is de introductiecursus echt iets voor jou!

Startdata:

  • 20 september 2021
  • 9 februari 2022
Bekijk NLP Introductiecursus

NLP Master Practitioner +

Verder studeren na de NLP Practitioner +? Dan is het tijd om je master te halen. Pas diepgaande coach- en verandertechnieken toe.

Startdata:

  • 4 oktober 2021
  • 25 maart 2022
Bekijk NLP Master Practitioner +

NLP Practitioner +

Wil je uitvinden of jouw communicatie zijn doel bereikt en beter worden in het lezen van de reactie van een ander? Dat leer je bij de NLP Practitioner +!

Startdata:

  • 18 oktober 2021
  • 18 maart 2022
Bekijk NLP Practitioner +

TOP Training (Trainen, Opleiden & Presenteren

Wil je beter leren presenteren of als trainer vol vertrouwen voor groepen staan? Leer met deze, op NLP gebaseerde, TOP Training excellent te presenteren.

Startdata:

  • 18 november 2021
Bekijk TOP Training

Blended NLP Practitioner+

Live trainingen combineren met E-learning? Deze Blended NLP Practitioner opleiding geeft je het beste van twee werelden. Met een groep in Villa Vidarte samen leren én E-learning via aantrekkelijke video’s.

Startdata:

  • 9 oktober 2021
  • 16 maart 2022
Bekijk Blended NLP Practitioner +

Post HBO Trainer/Internationaal NLP Trainer

Spreekt het trainersvak je aan? In deze volwaardige en unieke trainersopleiding leer je het ambacht van Post HBO Professioneel Trainer en Internationaal NLP Trainer.

Startdata:

  • 18 november 2021
Bekijk Post HBO Trainer/Internationaal NLP Trainer

Waar komt de naam Neuro Linguïstisch Programmeren vandaan?

Neuro – We nemen de wereld waar via onze vijf zintuigen. Deze informatie wordt via ons zenuwstelsel verwerkt in onze hersenen. Daar wordt de informatie gezeefd, geordend en gecodeerd. De overgebleven informatie wvormt een soort film die zich voortdurend in onze hersenen afspeelt.

Linguïstisch – Aan deze film geven wij betekenis en hechten wij waarde. De betekenis die we geven aan de binnengekomen informatie uiten we via taal. Dit doen we verbaal, maar ook non-verbaal. Via onze taal, intonatie en lichaamstaal maken we duidelijk welke betekenis we aan onze waarneming geven.

Programmeren – Op het moment dat we betekenis hebben gegeven aan de film, wordt er meteen een programma geopend in onze hersenen dat ervoor zorgt dat we in een bepaalde gemoedstoestand terechtkomen. Als we in deze gemoedstoestand of ‘state’ zijn, worden er weer andere programmaatjes geactiveerd die spieren in ons lichaam aansturen. Zo ontstaat lichaamstaal en ons gedrag. Ons gedrag bestaat dus uit onbewuste, automatische programma’s en aangeleerde patronen. Ons gedrag ligt daarom in het verlengde van de betekenis die we aan onze waarnemingen hebben gegeven. We gedragen ons overeenkomstig aan de gedachten en gevoelens die uit onze waarnemingen ontstaan zijn.

NLP Opleiding

Wil je meer info over onze opleidingen?

Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier of bel ons: 073 – 8905293 (i.p.v. 073-644 0936).

Meer info opleidingen (algemeen)
reCAPTCHA