Teamwerk

Teamwerk Vidarte Workshops

Teamwerk: Teamcoaching & Organisatieopstellingen in één

Ben je trainer, coach of manager? Breng teams in een proces van groei!

Teamcoaching en Systemisch Werk, om precies te zijn organisatieopstellingen met betrekking tot teams, Teamwerk dus. Peter Dalmeijer heeft deze bijzondere opleiding ontwikkeld vanuit de praktijk. Zijn jarenlange ervaring in het coachen van teams en het opstellen van organisatievraagstukken heeft geleid tot deze unieke mix.

Componenten uit NLP, systemisch werk, teamgames en Transactionele Analyse geven deze training een pragmatisch karakter binnen een methodisch kader. Je leert praktische tools in het werken met teams en zoomt tegelijkertijd in op de dynamische complexiteit van teams: zingeving van teamleden, verhoudingen tussen teamleden, focus op visie en missie, verborgen dynamieken en rollen binnen teams.

NOBCO logo

Wat leer je bij Teamwerk?

Een team bestaat uit een verzameling individuen die vanuit de zelfde, homogene, discipline (beroep, functie)werken of, heterogeen (diverse kwaliteiten verzameld) multi-disciplinair werken. Elk teamlid heeft in het team zijn eigen plek en taak. Tevens geven de teamleden samen richting aan het doel van het team en daarbij hebben ze elkaar nodig. De onderlinge verbinding van de teamleden geeft de kwaliteit van het teamwerk weer.

Teamwerk is van toepassing op teams uit alle mogelijke branches. Juist de mens-aspecten van het team maken het verschil. En daar gaat deze training over. Teamwerk balanceert op het vlak van teamcoaching en teamtraining en hanteert teamopstellingen om inzicht in de ´onderstroom en verborgen dynamieken´ van het team te verkrijgen. De magie zit nooit in de inhoud van het werk, het zit in de verbinding tussen de teamleden. Je leert door een systemische bril kijken naar teams.

De methodiek van organisatieopstellingen kunnen we uiteenlopend betrekken op individuele (werk gerichte) vragen van mensen en, abstracter, op grotere organisatie vraagstukken (systemische dynamieken in organisaties). Vooral wanneer je leert teamvraagstukken op te stellen raak je direct een diepere laag van het teamproces. Verder krijg je een lading tools om teams in beweging te brengen, met veel actie, fun, dynamiek en energie.

Praktische informatie

Je vult je gereedschapskist met diverse vormen van teamopstellingen alsmede diverse technieken om teams in beweging te brengen. De 10 daagse training bestaat uit 3 onderdelen.

1. Team-training

Hierbij ligt het accent om teams te trainen in het bewust aandacht geven aan het teamwerk, het relatiecontract en de samenwerking. Wat is de opdracht, taak van het team en wat vraagt dat aan het team?

 • Alignment: meervoudige neurologische niveausvan het team en haar teamleden
 • Contracten: het inhoudscontract en relatiecontract van het team plus de werking van verborgen contracten.
 • Team-coachmodel(tussen relatie- en inhoudscontract)
 • Inleiding systemisch werk: live-teamopstelling.
 • Binding, ordening en plek: systemische basisprincipes: een taakopstelling.

2. Team-coaching

Een volgende stap is het coachen van teams om ook echt als een team resultaten te behalen. Waar ligt de focus van de teamleden, balans tussen persoonlijke doelen en teamdoelen?

 • De 3 V’s en de drie E’s: De Voorwaarden: Veiligheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid leiden tot Resultaat: Effectief, Efficiënt, en Emotionele staat.
Bekijk de trainingsdagen en praktische informatie
 • Verborgen contracten verstoren het relatiecontract.
  Het attitude-kwadrant: open, eerlijk, zuiver en direct.
 • Teamopstellingen tussen relatie en inhoud, werken met representanten die, intern, teamleden of, extern, andere afdelingen representeren.
 • Systemische dynamieken en –werkwoorden binnen teams (uitreiken, aannemen, dragen en leunen).
 • Een ‘kick-start’ teamopstelling en team-tijdlijn (opstelling)
 • Universal cycles of change.

3. Team-spirit

Tenslotte focust de training op de integratie van training, coaching en opstelling met als doel om teams energie te geven. Teamleden komen in een ´flow´. De processen tussen teamleden.

 • Balanceren tussen ‘ík’ en ‘wij’: Metaprogramma’s als bron van ergernis & kwaliteit.
 • Rol van de teamleider: systemisch leiderschap.
 • De gelaagdheid in dynamieken: met een systemische bril naar teams en organisaties kijken.
 • Teamgames: dyadic process, power-feedback, team-metaforen.
 • De verbinding tussen mijn familieopstelling en de organisatieopstelling, mijn plek in het team.

Deze opleiding is door de NOBCO erkend. Deze instantie heeft aan de opleiding 60 PE-uren toegekend (gebruik code 200706-V-046).

Kwalificatie/diploma

Cursisten worden toegelaten wanneer ze gecertificeerd zijn als NLP Practitioner en /of opgeleid zijn in systemisch werken/ familieopstellingen. Kandidaten die bovenstaande opleidingen niet gevolgd hebben, kunnen zich aanmelden voor een intake gesprek. In dat gesprek beoordelen we of de opleiding geschikt is voor je.

De opleiding Teamwerk van Vidarte heeft een HBO opleidingsniveau.

De opleiding Teamwerk bestaat uit 20 dagdelen van 3 uur De tijdsinvestering naast de opleidingsdagen bestaat uit een reeks oefenavonden/-dagen met de eigen intervisiegroep. Aangeraden wordt minimaal 4 bijeenkomsten met de oefengroep te houden. Tenslotte studie van literatuur uit de manual en literatuurlijst, gemiddeld 10 uur.

Agenda

De startdata voor deze opleiding:

 • 1 november 2021

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn €1.525,-

Locatie

De locatie van de opleiding is Bosscheweg 2A, 5261 AA, Vught.

Aanmelden Teamwerk

Wil jij je aanmelden voor deze unieke opleiding? Wij kijken er naar uit je te verwelkomen in Vught!

Kennismaken met Vidarte

Benieuwd wie Vidarte nu écht is? Je kunt heel makkelijk online kennismaken.

Andere Master Coach Opleidingen

De Master Coach programma´s, opleidingen en workshops die Vidarte aanbiedt bestaan allen uit een gezonde mix van Persoonlijke Groei en Professionele Communicatie skills. Deze programma´s geven je enerzijds een nog breder fundament onder je NLP en Systemisch Werk kwaliteiten en verrijken je anderzijds als coachende professional.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in de wereld van de Master Coach Opleidingen?

Aanvullende informatie

Het is in beginsel niet mogelijk om gemiste dagdelen op een ander moment in te halen. Het groepsproces van de opleiding speelt daarin mede een rol. De cursist dient dus minimaal 90% van de totale opleidingstijd aanwezig te zijn geweest. Dat betekent dat een cursist voor deze opleiding maximaal 2 dagdelen mag missen. Bij een afwezigheid van 3 tot 4 dagdelen krijgt de cursist een aanvullende opdracht. Cursisten die meer dan 4 dagdelen gemist hebben, kunnen geen examen doen en ontvangen dan ook geen certificaat. De kandidaat die tijdens het examen niet voldoet aan de praktijktoets, wordt aan het eind van de examen dag nogmaals in staat gesteld de praktijktoets uit te voeren.

Het examen wordt dan eerst met de kandidaat doorgenomen. Tevens krijgt de kandidaat advies over hoe de onderdelen die onvoldoende zijn, te verbeteren. Is deze praktijktoets weer onvoldoende, dan is er nog één gelegenheid om op een onderling af te spreken dag en tijdstip opnieuw de praktijktoets uit te voeren.

Trainers

Deze opleiding wordt gegeven door onze trainer Peter Dalmeijer

Waarom een opleiding bij Vidarte?

Jij staat centraal

Ons motto is: als het ´goed´ en ´leuk´ is dan is het pas ´fijn´! Het team van bevlogen trainers en opstellers is zeer ervaren in hun vak en doet er alles aan om jouw Systemisch Werk reis meer dan te laten slagen. Onze lesmethode, ruime praktijkervaring als Familie- en Organisatieopsteller, onze heerlijke villa en goed opgeleide mentoren bieden je alle voorwaarden tot een unieke en onvergetelijke Systemische opleiding, want voor ons sta jij, als cursist, centraal.

Opleidingsprofessionals

Vidarte verzorgt sinds 1995 opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Onze opleiders scholen zichzelf voortdurend bij in Systemische toepassingen. Vidarte blijft voortdurend in ontwikkeling. We staan midden in het leven, in het centrum van de bourgondische stad ´s-Hertogenbosch.

Referenties

80% van onze cursisten komt bij ons terug en daar zijn we trots op. Vidarte biedt, naast opleidingen, workshops, oefenavonden, een Zomer en Winterevent, bijzondere projecten waardoor je op diverse manieren aan jezelf kunt blijven werken.

Kennismaken?

Kom naar een van onze infoavonden om kennis te maken met onze diverse Systemische opleidingen, de werkwijze en sfeer van Vidarte.

Overtuigd dat dit een opleiding voor jou is? Aanmelden is heel makkelijk!