Maskermaker 2.0

Maskermaker 2.0 is een opleiding van Vidarte. Leer over Karakterstructuren

Karakterstijlen en Systemisch lichaamswerk

In 2012 is Vidarte begonnen met het integreren van Systemisch Werk en de Reichiaanse karakterstijlen  De training is nu uitgegroeid tot een 8 daagse opleiding Maskermaker 2.0 waarbij de Karakterstijlen gecombineerd met Systemisch Lichaamswerk worden aangeboden. Het boek ‘De Maskermaker’ staat centraal in de opleiding.

Dit jaar organiseren Vidarte en Bodymind Opleidingen samen de training  Maskermaker 2.0.

  • Start 18 november 2020
  • De training wordt deels in Vught en deels in Rotterdam gegeven!

Wat leer je in de training Maskermaker 2.0?

Deelnemers leren allereerst de vijf karakterstijlen (ook wel ‘masker’s genoemd) te duiden vanuit hun lichamelijke kenmerken. We beginnen met het onderzoeken van de klassieke karakterstijlen uit de lichaamsgerichte benadering om deze meer gedetailleerd in te kleuren. Vervolgens gaan we dieper in op de laag onder de karakterstijlen, het relationele aspect. Daarin verleggen we de focus naar de dynamiek van symbiose, narcisme en autonomie.

  • Elke Vidarte opleiding is een integratie van persoonlijke groei en Professionele ontwikkeling.
  • Je leert te werken met de maskers en tevens ga je ook jouw eigen masker ervaren.
  • Door zowel technieken afkomstig uit lichaamswerk als ook systemische vormen werk je aan jouw eigen karakterstijl en leer als coach op dit hele basale persoonlijke level te werken.
Maskermaker 2.0

Praktische Informatie

Locatie

De training wordt deels in ‘s-Hertogenbosch en deels in Rotterdam gegeven. Bij Vidarte in ‘s-Hertogenbosch vinden 2 keer 2 dagen trainingen plaats. Daarnaast vinden 2 keer 2 dagen trainingen in Rotterdam plaats.

  • Vidarte, Bosscheweg 2A te Vught
  • Centrum Djoj, Anthony Duyklaan 5 te Rotterdam

Prijs

De kosten voor de gehele opleiding bedragen € 1.150,00 dit is inclusief:

– Opleidingsmateriaal

– Koffie/thee

Deze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Niveau

Maskermaker 2.0. is een vervolgopleiding.

Bekijk de trainingsdata en praktische informatie

Trainer

Henne Arnolt Verschuren

Henne Arnolt Verschuren is opgeleid in gezinstherapie, lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en systemisch werk. Samen met Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard schreef hij het standaardwerk “De Maskermaker” over karakterstijlen en systemisch werk.

De trainer over deze opleiding:

“Deze nieuwe training heb ik dan ook bewust de Dans van de Karakterstijlengenoemd. In de training vertrekken we vanuit het model van de karakterstijlen, een model wat de lichamelijke uitdrukking en beleving van de cliënt betrekt in het werk.

Tegelijkertijd voegen we nieuwe gezichtspunten toe vanuit de dynamiek van de karakterstijlen, dat wat we ‘de Dans’ noemen. Dit vanuit het besef dat wat we bij de cliënt waarnemen voortdurend in beweging is en blijft. Het opmerken en volgen van deze beweging wordt daarbij een wezenlijk onderdeel van de begeleiding.”

Kwalificatie en diploma

Maskermaker 2.0 is een vervolgopleiding. Cursisten worden toegelaten wanneer ze gecertificeerd zijn als NLP Practitioner of opgeleid zijn in systemisch werken/familieopstellingen. Kandidaten die bovenstaande opleidingen niet gevolgd hebben, kunnen echter na een individuele mondelinge intake alsnog toegelaten worden tot de opleiding. Deze opleiding van Vidarte heeft een HBO opleidingsniveau.

De opleiding wordt afgesloten met het Vidarte certificaat ‘Maskermaker 2.0′. Dit certificaat verklaart de deelnemer bekwaam om met karakterstijlen te werken op een systemische en lichaamsgerichte wijze.

Aanmelden Maskermaker 2.0

Wil jij je aanmelden voor deze unieke opleiding? Wij kijken er naar uit je te verwelkomen in Vught!

Kennismaken met Vidarte

Benieuwd wie Vidarte nu écht is? Je kunt heel makkelijk online kennismaken.

Andere Master Coach Opleidingen

De Master Coach programma´s, opleidingen en workshops die Vidarte aanbiedt bestaan allen uit een gezonde mix van Persoonlijke Groei en Professionele Communicatie skills. Deze programma´s geven je enerzijds een nog breder fundament onder je NLP en Systemisch Werk kwaliteiten en verrijken je anderzijds als coachende professional.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden in de wereld van de Master Coach Opleidingen?

Welkom bij Maskermaker 2.0!

Op de eerste plaats introduceren we daartoe een meer nauwkeurige beschrijving van wat de beweging is die binnen iedere karakterstijl plaatsvindt door 4 verschillende posities te beschrijven binnen ieder van deze stijlen. We zoomen als het ware verder in op wat er binnen de stijlen gebeurt. Deze 4 posities worden door de cliënt vaak afwisselend ingezet, deels afhankelijk van de context waarin hij of zij zich bevindt. Op deze manier probeert de cliënt zich te reguleren binnen een gegeven karakterstijl. En iedere positie binnen deze zelfregulering vraagt van jou als begeleider net een ander accent in je benadering en je interventies, als een ‘dans’ waarbij je met de cliënt meebeweegt en hierin vervolgens datgene bijdraagt waarmee de cliënt een nieuwe beweging in kan zetten.

De relatie begeleider – cliënt
Op de tweede plaats onderzoeken we wat er op dit gebied gebeurt in de relatie tussen begeleider en cliënt. Het is al veel langer bekend dat de relatie de belangrijkste factor is in het begeleidingsproces. Maar hoe kunnen we beschrijven wat er gebeurt binnen de therapeutische relatie? Door de diepere lagen binnen de karakterstijlen te onderzoeken, kunnen we beginnen een taal hiervoor te ontwikkelen. Iedere karakterstijl en iedere positie binnen deze stijl heeft zich ontwikkeld in een specifieke context.

Naast de kwaliteit die in de ontwikkelde stijl besloten ligt, is de stijl een defensieve strategie tegen kwetsing, pijn en teleurstelling, een terugtrekken uit het contact. Wat is de context die we als begeleider kunnen aanbieden om de cliënt te verleiden om uit zijn of haar ‘schuilplaats’ te komen en het contact aan te gaan door deze pijnlijke ervaringen heen? En hoe kunnen we hierin ‘dansen’ met de cliënt? Ook voor ons als begeleider vraagt het de voortdurende bereidheid te onderzoeken hoe onze kwetsuren zich hebben opgeslagen in onze karakterstijlen en de defensieve mechanismen die hieruit steeds weer ontstaan.

De reis door de maskers
Door het begrijpen van de theorie van de karakterstijlen en door het persoonlijk te ervaren hoe deze in ons lichaam ‘bewegen’ gaan we middels systemische en lichaamsgerichte vormen op de laag meer zelfregulering in ons lichaam toelaten. Dat is een magisch proces. Naast de vijf klassieke maskers komt ook de dynamiek van symbiose en narcisme uitgebreid bij de opleiding Maskermaker 2.0 aan bod.

Waarom een opleiding bij Vidarte?

Waarom een opleiding bij Vidarte?

Jij staat centraal

Ons motto is: als het ´goed´ en ´leuk´ is dan is het pas ´fijn´! Het team van bevlogen trainers en opstellers is zeer ervaren in hun vak en doet er alles aan om jouw Systemisch Werk reis meer dan te laten slagen. Onze lesmethode, ruime praktijkervaring als Familie- en Organisatieopsteller, de heerlijke Ridderzaal en goed opgeleide mentoren bieden je alle voorwaarden tot een unieke en onvergetelijke Systemische opleiding, want voor ons sta jij, als cursist, centraal.

Opleidingsprofessionals

Vidarte verzorgt sinds 1995 opleidingen in persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Onze opleiders scholen zichzelf voortdurend bij in Systemische toepassingen. Vidarte blijft voortdurend in ontwikkeling. We staan midden in het leven, in het centrum van de bourgondische stad ´s-Hertogenbosch.

Referenties

80% van onze cursisten komt bij ons terug en daar zijn we trots op. Vidarte biedt, naast opleidingen, workshops, oefenavonden, een Zomer en Winterevent, bijzondere projecten waardoor je op diverse manieren aan jezelf kunt blijven werken.

Kennismaken?

Kom naar een van onze infoavonden om kennis te maken met onze diverse Systemische opleidingen, de werkwijze en sfeer van Vidarte.

Ben jij klaar om de kunst van het leven te leren? Aanmelden is eenvoudig!