Coachen met Transactionele Analyse

Wil je je expertise uitbreiden met krachtige communicatie- coachingstools, dan is deze training echt iets voor jou. TA is een enorme verrijking voor NLP (Master) Practitioners of Systemisch Werkers. Ook deze training geeft je weer een prachtige mix tussen persoonlijke groei en professionele communicatie skills. Het is een ware Master Coach opleiding.

TA Filosofie

Transactionele Analyse is een persoonlijkheids- en communicatietheorie die uit de psychotherapie voortkomt. De TA heeft een aantal filosofische uitgangspunten waar de theorie op gestoeld is:

 • Iedereen is OK
 • Iedereen heeft het vermogen te denken
 • Verandering is altijd mogelijk

De TA heeft bekendheid gekregen door de dramadriehoek – met Redder, de Aanklager en het Slachtoffer) en het proces dat zich afspeelt binnen deze dramadriehoek;

 • De drie ego-toestanden (Ouder, Volwassene en Kind)
 • Het Script (het onbewuste levensplan dat elk kind zich op jonge leeftijd voorneemt)
 • De natuurlijke levensposities (Ik ben OK, jij bent OK).

Analyse van communicatie

De TA analyseert hoe mensen met zichzelf en met anderen communiceren. Alle verbale en non-verbale uitingen van communicatie worden in de TA ‘transacties’ genoemd. Vandaar de naam: Transactionele Analyse. Kortweg: de analyse van communicatie.

Deze training sluit goed aan bij mensen met een Systemisch Werk en NLP-achtergrond. NLP, Systemisch Werk en de TA vullen elkaar erg goed aan. NLP beschrijft communicatieprocessen tussen mensen, Systemisch Werk benoemt de dynamieken binnen systemen en de TA maakt de relationele processen tussen mensen zichtbaar.

TA voor Coaches

In deze training leren coaches hoe ze hun coachattitude en –gereedschap verder kunnen uitbouwen met behulp van de Transactionele Analyse. Een TA-coach stimuleert de autonomie van de cliënt en is gericht op het versterken van de volwassen Ego toestand. Je leert coachsessies met een cliënt vorm te geven vanuit TA en NLP. De volgende thema’s komen daarbij zeker aan bod:

 • Contracteren
 • de eerste Transacties van de cliënt (het Functionele Model)
 • het Script onderzoeken
 • de Ego-toestanden van de persoonlijkheid in kaart brengen (het Structurele Model)
 • hoe het Script zich in het hier-en-nu uit,  in dagelijks ‘gedoe’ (dramadriehoek)
 • welke Transacties van de coach werken
 • hoe te komen tot her-besluiten.

Praktische Informatie

De opleiding bestaat uit 12 dagdelen van 3 uur en start op 4 februari 2021.

Prijs

De kosten voor deze opleiding bedragen € 995,- dit is inclusief:

 • Opleidingsmateriaal
 • Boek “Sturen op Autonomie: Transactionele Analyse voor het onderwijs”
 • Koffie/thee

Deze opleiding is vrijgesteld van BTW.

Niveau

Coachen met Transactionele Analyse is een vervolgopleiding.

Bekijk de trainingsdata en praktische infoformatie
Adri Van Den Brand

Adri van den Brand

De trainer van de opleiding Coachen met Transactionele Analyse, Adri van den Brand, is NLP-trainer en mag TA-psychotherapie verzorgen. Hij is verbonden aan het Centrum Pedagogisch Contact en is docent voor Hogeschool de Kempel waar hij NLP-opleidingen verzorgt voor onderwijsprofessionals en studenten. Tevens is Adri auteur van het handboek Gesprekscommunicatie.

Wil je meer weten over Adri, lees dan hier zijn hele trainersprofiel.

Foto Boek Sturen op Autonomie

Cursisten van deze opleiding  ontvangen naast een manual ook  het boek Sturen op autonomie; Transactionele Analyse voor het onderwijs.

Sturen op autonomie is een paradox. Het geeft de spanning weer die elke leraar en opvoeder kent.

Soms sturing om de mate van autonomie te heroverwegen, soms autonomie verlenen om de mate van sturing te kunnen herzien. Maar altijd is er relatie. Altijd rekening houdend met jezelf en de ander.

Dit boek biedt-door de conceptuele gedachten van de Transactionele Analyse- handvatten om greep te krijgen op complexe processen. Het biedt perspectieven bij leer-en opvoedingsvraagstukken.

Adri van den Brand is erin geslaagd om consistent en met grote zorgvuldigheid het uitgebreide gedachtengoed van de Transactionele Analyse toegankelijkheid te maken voor onderwijs en opvoeding. Daarmee bewijst hij een dienst aan elke leraar en opvoeder die zichzelf wil leren kennen, om als actor beschikbaar te zijn voor alle (jonge) mensen die hij mag sturen op autonomie!

Wil je meer info over onze opleidingen?

Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier of bel ons: 073 – 644 0936.

Aanmelden Opleidingen Vidarte

Welke opleiding wil je gaan volgen?

Zakelijk

Zakelijke gegevens

Persoonlijke gegevens

reCAPTCHA