Introductie tot Systemisch Werk

Introductie Systemisch Werk Familieopstellingen en organisatieopstellingen

Introductie Systemisch Werk

In deze workshop Introductie Systemisch Werk ervaar je de bijzondere werking van Systemisch Werk en familie- en organisatieopstellingen. Wellicht heb je al vaker over Familieopstellingen of Systemisch Werk gehoord, of heb je al eens een opstelling meegemaakt en wil je nu eens ervaren of het jou iets brengt of zou je zelf misschien wel met opstellingen willen werken?

Familie- en Organisatieopstellingen

Deze introductie workshop vormt tevens het eerste deel van de opleiding Familie- en Organisatieopstellingen. Je kunt dus ook na deze introductie besluiten om meteen verder te gaan.

Systemisch Werk

Systemisch werken, ontwikkeld door Bert Hellinger is een methodiek die de verborgen dynamieken binnen systemen blootlegt. De oorsprong van Systemisch werken treffen we aan binnen Familiesystemen. In ons gezin van herkomst leren we, volledig onbewust, op onze eigen wijze onze plek in te nemen. Mensen leven, leren en ontwikkelen zich in verbanden: we maken allemaal deel uit van gezin- en familieverbanden. Elk van deze verbanden kent een eigen dynamiek, een systeemdynamiek, met eigenzinnige wetmatigheden en ordeningen die niet door een enkel individu worden aangestuurd. Problemen die worden veroorzaakt in het systeem (bijvoorbeeld het gezin van herkomst), moeten ook worden opgelost in dat systeem. Een opstelling maakt verborgen dynamieken zichtbaar. Ieder heeft een eigen plek in het systeem volgens een bepaalde ordening. Het herkennen van deze ordening en de balans tussen geven en nemen, die daaruit voortkomt, geeft ruimte en heling.

Introductie workshop

We behandelen in deze workshop Introductie Systemisch Werk de meest essentiële en belangrijkste systemische principes. Je krijgt inzicht in jouw eigen systemische bedding en je leert door een systemische bril naar je eigen verleden en heden te kijken. Dat is een boeiend en vooral helend proces. Natuurlijk gaan we je systeem van herkomst opstellen en daarmee maken we verborgen dynamieken zichtbaar. Ook leer je de belangrijkste systemische werkwoorden, principes die de kwaliteit van relaties bepalen.

Introductie tot Systemisch Werk

Tenslotte ga je het verschil tussen Familieopstellingen en Organisatieopstellingen ontdekken.

  • Kennismaking met achtergronden en grondbeginselen van systemisch werk
  • Leren en herkennen van de systemische wetten: Binding, Ordening en balans
  • Reizen door de systemische werkwoorden: uitreiken, aannemen, dragen, leunen en buigen.
  • Ervaren van het Wetende Veld, het femenologische principe binnen opstellingen.
  • Kennismaken met ‘Plek’: het ontdekken van je eigen bewegingen vanuit je systeem van herkomst.
  • Ontdekken van het verschil tussen Familieopstellingen en Organisatieopstellingen.
  • Kijken door een systemische bril: op een systemische wijze leren kijken naar een vraag.

Vervolgopleiding

Deze introductie workshop is een onderdeel van integrale opleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen (totaal 16 dagen). De hele opleiding bestaat uit de volgende 3 onderdelen: Introductie Systemisch Werk (3 dagen), Opleiding Familieopstellingen (7 dagen) en Opleiding Organisatieopstellingen (7 dagen). Voor de inhoud van beide programma´s zie de praktische info van de betreffende onderdelen.

Kosten Introductie Systemisch Werk

De prijs voor deze introductieworkshop voor de gehele opleiding bedraagt € 395,00. De training is vrijgesteld van BTW.

Adres:

Locatie Ridderzaal
Sint Jorissstraat 131
5211 HA ‘s Hertogenbosch

Agenda

Trainers

.

Data 2018:

De opleidingsdagen gaan om 10.00 uur van start
en eindigen om 17.00 uur.

  • 17 mei, 23 en 24 mei
X