NLP op

de werkvloer

Organisatie

Professionele en persoonlijke groei

NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren kunnen we omschrijven als een model voor optimale communicatie. NLP is ontstaan uit het modelleren van mensen die succesvol communiceren met zichzelf en anderen. Dat is vertaald in praktische technieken en modellen, die je helpen om je communicatie skills optimaal in te zetten als professional. Je kunt daarbij denken aan:

  • Welke overtuigingen en emoties sturen mijn gedrag en hoe kan ik dat optimaliseren?
  • Hoe maak ik op een goede manier contact met mensen en hoe begrijp ik mensen beter?
  • Welk effect of reacties wil ik bij mensen (collega’s en klanten) oproepen?
  • Wat vind ik belangrijk in mij werk en hoe vertaal ik dat in heldere communicatie?
  • Hoe leer ik doelen te stellen, werk ik aan die doelen en hoe ga ik met grenzen om?
  • Hoe leer ik communicatie technieken die mijn professionele skills ondersteunen?

NLP ervaren op drie niveaus

Aangezien NLP een beschrijving is van universele communicatieprocessen is het in oneindig veel contexten toepasbaar. In de training ontdek je NLP op drie niveaus:

  • Bewust worden van een professionele attitude, werkelijke belangstelling in mensen omzetten in optimaal contact. Hoe ga ik meer waarnemen dan oordelen?
  • Een model voor krachtige communicatie, een structuur van de menselijke ervaring. Hoe vergroot ik mijn flexibiliteit en breng ik vorm en inhoud bij elkaar?
  • Effectieve en concrete communicatietechnieken die op een praktische manier onze professionaliteit ondersteunen. Hoe neem ik waar en hoe verbind ik mijn intuïtie aan een communicatieleer?

Op maat samengesteld

NLP op de werkvloer omvat bovenstaande 3 elementen en wordt samen met u op maat samengesteld vanuit uw wensen: wil ik onze professionals vooral aan hun persoonlijke doelen laten werken? Wil ik ze op een coachende wijze laten communiceren? Wil ik de communicatie binnen teams op een hoger niveau brengen? Wil ik met NLP technieken de professionaliteit van medewerkers vergroten? Vidarte vertaalt deze doelen naar een trainingsprogramma op maat.

Naast het aanbieden van NLP opleidingen heeft Vidarte NLP vertaald naar diverse contexten en programma’s ontwikkeld voor specifieke beroepsgroepen, zoals managers, consulenten, vertegenwoordigers, docenten, verpleegkundigen en verkopers. NLP heeft zichzelf door de jaren heen bewezen als een volwaardige en effectieve methodiek voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. In alle gevallen zullen de deelnemers met een goed gevulde NLP gereedschapkist uit de training stappen, die ook ten goede komt aan de organisatie.

Voor meer informatie

We komen graag naar u toe om uw vraag te verkennen en een aanbod te overhandigen. Neem contact op met Vidarte voor een kennismakingsgesprek.

Andere in company trainingen