Coachend leiderschap

Team

Persoonlijk en professionele ontwikkeling

Het trainingsprogramma coachend leiderschap wordt door Vidarte aangeboden als een in-company training voor (team)leiders en managementteams. Het geeft leiders een reeks aan coachende kwaliteiten, waardoor leiders investeren in hun professionele ontwikkeling. Gelijktijdig gaat een ‘gezonde vorm’ van leiderschap ook bijdragen aan het werken aan persoonlijke belemmeringen en weerstand dat het leiderschapspotentieel in de weg zit. Daarmee is deze training een investering in de persoonlijke ontwikkeling van leiders.

 NLP: tools voor leiders

NLP kunnen we omschrijven als een leermodel dat vertrekt bij een missie/attitude om het ‘beste’ uit mensen te halen, onderbouwd door een methodisch communicatiemodel, waaruit een reeks van krachtige leiderschapstools en-technieken voortkomen.

Dat maakt deze unieke Vidarte training een krachtige instrument dat op uitstekende wijze kan bijdrage aan leiderschapsontwikkeling. De kracht van een leider bestaat niet uit de kennis van het vakgebied maar gaat vooral over het leider-zijn van professionals. Coachend leiderschap biedt leiders een enorme gereedschapskist die leidt tot een coachende en dienende wijze van leiderschap. Dit draagt direct bij aan gezonde verhoudingen en coacht teams/professionals naar een top-performance.

Een coachende leider zijn

 Coachende leiders ontwikkelen de potentiële kwaliteiten van hun medewerkers. Met de training Coachend Leiderschap is een leidinggevende in staat om medewerkers te coachen. Coachend leidinggeven bestaat niet alleen uit het inzetten van coachvaardigheden. Nog belangrijker is het proces van bewustwording. Een coachende leider heeft een innerlijke drive om zijn mensen in een proces van groei te brengen. NLP biedt een mooie kapstok waarmee leiders op een coachend leidinggeven. Die kapstok bestaat uit de volgende elementen:

  • Het kennen van de eigen missie en visie op leiderschap, waarom geef ik leiding?
  • Het beiden van veiligheid, vertrouwen en geven van verantwoordelijkheid aan medewerkers vanuit een ‘neutrale’ houding.
  • Optimaal contact maken en het benutten van aanwezige
  • Het werken met een coachmodel en het stellen van doelen.
  • Coachende vragen stellen, feedback geven en duidelijke kaders neerzetten.
  • Een optimale werksfeer verankeren en de kunst van herkaderen verstaan.

Voor meer informatie

We komen graag naar u toe om uw vraag te verkennen en een aanbod te overhandigen. Neem contact op met Vidarte voor een kennismakingsgesprek.

Andere in company trainingen

Systemisch leiderschap

Team opstelling &

Systemisch teamcoaching

Vidarte team opstelling