Blended leertraject

Persoon

Een trainingsprogramma’s met E-learning

 De meest klassieke vorm van leren is een face-to face leervorm, waarbij collega’s of cursisten elkaar in een lesruimte ontmoeten en samen leren met een trainer. Door de eindeloze toepassingen van internet hebben we steeds meer digitale leervormen tot onze beschikking. Dat leidt tot een gevarieerd aanbod van trainingen die een uitgebalanceerde mix kennen tussen groepsgericht, klassikaal leren en individueel, digitaal leren. Deze vorm noemen we ook wel blended learning of hybride leren. Een groep cursisten (bijvoorbeeld collega’s) ontmoet elkaar deels live in een groepsgerichte training en deels werken de deelnemers individueel online, op een eigen gekozen tijdstip, aan een aantrekkelijk digitaal programma.

Blended leervormen kunnen een goede uitkomst bieden in situaties waarbij groepen niet makkelijk frequent of intensief live bij elkaar kunnen, vanwege wisselende werktijden, grotere reisafstanden of complexe werkroosters. Soms kan een live training voor een werkgever een (te) dure keuze zijn. Blended leervormen kunnen ook een enorme didactische meerwaarde opleveren. Bepaalde onderdelen van een training zijn heel goed aan te beiden in een digitaal leerprogramma. Denk hierbij aan het opdoen van kennis, het visueel tonen van concrete voorbeelden en toepassingen en het uitnodigen tot reflectie.  De oefenmomenten, de onderlinge afstemming en de integratie van de leerdoelen worden bij voorkeur in de live groepstraining aangeboden. Daarmee kan blended learning uitkomst bieden om op een efficiënte en effectieve manier te blijven leren.

Online leerportaal

 Vidarte heeft een groot deel van haar opleidingen en onderdelen van het In Company programma vertaald in digitale audio-visuele werkvormen. Deze (veelal) dynamische video’s hebben we ondergebracht in een eigen online leerportaal. Het leerportaal heeft optimaal rekening gehouden met de leerstijlen en –voorkeuren van deelnemers. Elk onderdeel is weergegeven in 4 onderdelen:

  • WHY, waarom is dit onderdeel belangrijk, wat is het doel ervan?
  • WHAT, wat is de theorie van dit onderdeel, wat is het?
  • HOW, hoe werkt het, wat zijn de stappen, hoe werkt de methode?
  • WHO, zie praktijkvoorbeelden: filmpjes over toepassingen van het leeronderdeel.

Digitaal maatwerk

Vidarte ontwikkelt desgewenst digitaal leermateriaal (video’s) op maat. Wij vertalen uw behoefte of doelen in een programma dat door uw medewerkers in een afgesloten deel van ons leerportaal te bekijken is. Zeker bij terugkerende programma’s kan dit een zeer aantrekkelijke vorm zijn.

Voor meer informatie

We komen graag naar u toe om uw vraag te verkennen en een aanbod te overhandigen. Neem contact op met Vidarte voor een kennismakingsgesprek.

Andere in company trainingen