Huna introductie workshop

Voel je je regelmatig onrustig en wil je dat veranderen? Worstel je met interne conflicten en wil je die moeiteloos oplossen? Vraag je je wel eens af hoe je verder komt met een (coach)klant of hoe je je (trainings)groep in beweging krijgt? En weet je niet hoe? Ondanks alles wat je al gedaan hebt aan persoonlijke ontwikkeling?

Onze driedaagse Huna-introductie-workshop geeft je antwoorden op deze vragen: praktisch, speels, liefdevol en op een diep niveau.

Verder heeft Huna overeenkomsten met een aantal andere systemen, o.a. de (energieën van de) elementen lucht, vuur, water, aarde. Deze elementen vertegenwoordigen de basisprincipes van het leven. Zonder lucht kunnen we niet leven, vuur verwarmt en beschermt ons al door de eeuwen heen. In de aarde groeit onze voeding, we hebben vocht nodig, ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Het werken met de verschillende elementen geeft ons de mogelijkheid contact te maken met de energie van een element en zo de balans in onszelf te herstellen.

Wat is Huna?

Huna is een oude levenswijsheid, die we op een moderne manier kunnen toepassen. Deze wijsheid komt van Hawaii, ‘not just a place’: Ha (adem, energie) Wai (water, levenskracht) I (opperste). Hawaii betekent dus: De opperste levenskracht die via ademhalen tot je komt.

Huna kan, in onze beleving, prachtig samen met NLP. Via NLP ontstaat er iets magisch als het bewuste en onderbewuste samenwerken, als het bewuste de beelden, gevoelens enz. van het onderbewuste leert begrijpen en als datzelfde bewuste het onderbewuste helpt door zich te bevrijden van ‘negatieve’ emoties en beperkende overtuigingen. NLP zegt: You’re driving your bus! Je bent zelf de schepper van je leven.

In Huna is er nog een extra verbinding: die met het hoger bewustzijn, het spirituele niveau.

Volgens Huna werken het onderbewustzijn, bewustzijn en hoger bewustzijn samen als een familie. Huna zegt: Wil je maximale kracht krijgen, het maximale uit je leven halen? Neem verantwoordelijkheid voor alles wat er in je universum gebeurt.

Dat kun je doen door rituelen zoals Ho’oponopono en Ho’o ku’u. Ho’oponopono is een eenvoudige, inspirerende en leuke manier om jezelf te leren aanvaarden en innerlijke rust te vinden. Het gaat over jezelf en anderen vergeven, onbewuste herinneringen reinigen en daarna met een schone lei beginnen. Hierbij is de communicatie met je onderbewuste het belangrijkste. Ho’o ku’u is een ritueel om je te bevrijden van ‘negatieve’ emoties, zoals woede en angst, en belemmerende overtuigingen. Hierbij communiceer je juist met je hogere zelf.

Agenda

De data van deze drie-daagse workshop zijn:

 • 25 augustus
 • 1 september
 • 8 september

Kosten

De workshop Huna Introductie kost €445.

Locatie

De locatie van de workshop is Bosscheweg 2A, 5261 AA, Vught.

Elementen

 • Lucht heeft het vermogen te bewegen, het zorgt ervoor dat je zelf in beweging komt. Lucht zorgt voor focus, voor leren. Als je bijvoorbeeld contact maakt met lucht voordat je gaat rijden, ga je met meer focus de weg op.
 • Vuur kan ‘het verschil’ maken. Vuur helpt bij het door elkaar schudden van bestaande patronen en vuur bereidt je voor op verandering. Voeg vuur toe en transformeren gaat makkelijker.
 • Water kan kalmeren, het kan emoties in balans brengen. Dus als emoties hoog oplopen en het duurt lang, verbind je met water en kom weer in balans.
  Aarde maakt je daadkrachtig en praktisch en het helpt je ideeën te concretiseren. Heb je hard gewerkt, is er veel gebeurd? Maak contact met (de) aarde en voel je ‘stevigheid’ terugkomen.
In onze driedaagse workshop komt aan bod:

 • Huna, oude wijsheid, moderne toepassing
 • Samenwerken van/met onderbewustzijn, bewustzijn en hoger bewustzijn
 • Ho’oponopono, een reinigingsritueel
 • Ho’o ku’u, loslaten van ‘negatieve’ emoties en meer
 • Elementen lucht, vuur, water, aarde
Voor wie is Huna geschikt?

Huna is geschikt voor iedereen die lichter en makkelijker door het leven wil gaan en die praktische tools wil die daarbij helpen. En voor iedereen die zich verder spiritueel wil ontwikkelen. Ook is de Huna Introductie-workshop geschikt voor coaches en trainers die ook praktische tools kunnen gebruiken om hun klanten te begeleiden lichter en makkelijker door een transformatie- of leerproces te gaan.

 • Laat je je onderbewustzijn, bewustzijn en hoger bewustzijn met elkaar samenwerken. Er is hierbij een hoofdrol weggelegd voor het onderbewustzijn, waarmee we gaan communiceren, werken, spelen en vieren.
 • Ga je de rituelen Ho’oponopono en Ho’o ku’u ervaren, waardoor je energieën die niet van jou zijn en/of die je niet (meer) dienen, opruimt en afvoert. Je bent daarna weer ‘schoon’, open, vrij. Zo schoon, open en vrij als een schoorsteen weer is, nadat deze helemaal, dus grondig, schoongemaakt is.
 • Maak je contact met de vier elementen: lucht, vuur, water en aarde. Dat doen we door te voelen waar deze elementen een plek hebben in ons lijf, door te ademen, door de energie ervan op te halen (en door te geven), door bijpassende rituelen te doen. Je leert hoe je dit kunt toepassen in je dagelijkse leven. En hoe je dit kunt gebruiken in coachings- of trainingssituaties, waarin je bijvoorbeeld merkt dat er niets lijkt te gebeuren bij je coachee of dat je groep even niet meer leert.

Trainers

Saskia Janssen (NLP-trainer, mBIT-coach, Huna-student) en Natasja van Leusden (NLP-coach, Reiki-behandelaar, Huna-student)

Overtuigd dat dit een opleiding voor jou is? Aanmelden is heel makkelijk!