Look and feel

De regisseur van mijn eigen leven

Ik hief mijn hoofd op want ik vond dat ik moest kijken,
naar die man, falend en failliet.
In de spiegel zag ik wat ik nooit wou worden
en in de afvoer verdronk mijn verdriet.
Hangend aan die wasbak nam ik een besluit:
al moet ik door de stront, ik vecht ik kruip hieruit.
Mijn ogen traanden, mijn handen trilden,
maar onderhuids riep een stem duidelijk en luid:
vanaf hier…trap ik de ketting van het slot,
vanaf hier…!

Vanaf hier. Marco Roelofs, Stavast. Stavast 2017

Who’s driving the bus? Wie zit er achter het stuur van jouw leven? Het landschap dat ‘leven’ heet, kent bergen en dalen. De omstandigheden kun je soms niet altijd zelf kiezen. De vraag is dan alleen: hoe ga je om met die omstandigheden? Het doorbreken van een patroon is niet altijd makkelijk. Er zijn hulpbronnen om je heen die je kunnen ondersteunen. Er is wel een ding dat je zelf zult moeten doen: de knoop doorhakken!

Elke verandering begint met een eerste belangrijke stap en dat is KIEZEN voor een betere zelf! Veel mensen willen eerst 100% de zekerheid hebben dan het leven na de keuze beter zal zijn. Pas als we dat zeker weten, dan hakken we die knoop door. Dan zal er dus niets veranderen. Als de pijn groot genoeg is dan is het verlangen om de veranderen het grootst. Waar zou jij voor willen kiezen? Wat wil/moet jij dan doorbreken om bij een betere zelf uit te komen? Marco Roelofs is na het stoppen van De Heideroosjes gevallen en opgestaan en beschrijft dat treffend in Vanaf Hier!

Kijk eens in de spiegel ?
Leven tussen vasthouden en loslaten
Andere berichten