Nieuws

Boek: experttips voor een betekenisvolle organisatie

Het boek is er: Experttips voor een Betekenisvolle Organisatie

Als ´soft´ en ´hard´ elkaar ontmoeten… Innovatie is spiritualiteit en technologie ineen.

Dit zijn twee zinsneden uit de recensies die Rolf van Haren en Peter Dalmeijer kregen tijdens hun workshop op het grootste Kennisfestival van NL in Deventer.

Op 20 juni is het boek Experttips voor een Betekenisvolle Organisatie van Peter Dalmeijer en Rolf van Haren gepresenteerd tijdens het Grootste Kennisfestival van Nederland onder leiding van Roy Martina. Hun workshop tijdens het festival is ontvangen met veel lovende woorden:

`Uniek en verrassend, hun tijd vooruit, de leider van de toekomst, zingeving in organisaties op een no nosense manier, als muziek in mijn oren, innoveren is dus spelen en groeien in business`

Peter: Rolf en ik hebben zo´n twee jaar gewerkt aan het samenbrengen van onze expertise vanuit de vraag: hoe inspireren we managers, directeuren, teamleiders en bestuurders om de ontwikkeling van de organisatie hand in hand te laten gaan met de persoonlijke groei van medewerkers? Door te investeren in medewerkers en de creativiteit, talenten en kennis van medewerkers te benutten en die gericht in te zetten blijft de organisatie betekenisvol voor medewerkers en klanten. Dat zijn de Cool Blue, Rituals en Tony Chocolonely van deze tijd. Hoe kun jij met jouw organisatie daar op gaan lijken? Moderne organisatiekunde, Lean start up, cybernetica, NLP, Systemisch Werk, Transactionele Analyse komt samen over de as van innovatie.

Dit unieke, in de praktijk gegroeide ideologische visie hebben we vertaald in een model: Het Wiel van Betekenis en dat is de rode draad door het boek heen. In onze praktijk van het coachen van en trainen in organisaties zijn we ons bewust geworden dat innovatie het toverwoord is. In het boek beschrijven we de WHY, HOW en WHAT van de ontwikkeling van organisaties (denk aan het trieste einde van Vroom en Dreesman). Een organisatie kan alleen tot innovatie en ontwikkeling komen wanneer de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers een belangrijke en duurzame plek krijgt. Dat keren we zelfs om: de organisaties van de toekomst kunnen we beschouwen als een Eco-systeem. De rol en de kracht van een organisatie in de huidige tijd is ten opzichte van het verleden fundamenteel veranderd. Van verschillende kanten grijpen maatschappelijke en economische ontwikkelingen in elkaar, waardoor ondernemers, directies en zzp’ers totaal andere vragen op zich afkrijgen dan een halve eeuw geleden. De antwoorden op die vragen leiden tot keuzes waar betekenisvolle ondernemingen uit voortkomen. Het Wiel van Betekenis helpt je om de 8 deelgebieden van een betekenisvolle organisatie helder te krijgen. Het wiel geeft aan dat de essentie om betekenisvol te blijven circulair is. De beweging die mensen binnen en buiten de organisatie maken, om met elkaar voor de klant, voor henzelf en voor het ecosysteem waarde te creëren, is een voortdurende verandering van aandacht en focus. Rolf en Peter beschrijven in dit boek hoe een organisatie, profit of non-profit, groot of klein, kan groeien naar een bedrijf waarbij verschillende partijen met elkaar interacteren en elkaar als het ware in balans houden, in een zogenoemd ecosysteem. Ze zetten daarbij hun kennis en ervaring om in 50 tips, die samenkomen in hun methodiek: het Wiel van Betekenis.

Een Workshop van Betekenis:

Op dinsdagavond 27 augustus en donderdagavond 5 september (van 20.00 uur tot 22.30 uur) brengen Rolf en Peter met een unieke presentatie en mini-workshop hun boek naar Vidarte. Peter: we zijn trots op ons boek en op onze samenwerking! Dat willen we graag delen met onze relaties binnen Vidarte. Tijdens deze Workshop van Betekenis nemen we je mee langs het Wiel van Betekenis en inspireren we je om als teamleider, coach, manager, ZZP-er, betekenisvol te leven en werken. De kosten voor de workshop bedragen € 25,00 inclusief het boek t.w.v. €20,00. Heb je het boek al aangeschaft en wil je de workshop bijwonen? Stuur ons dan een foto/selfie van jou en het boek en je neemt dan enkel deel aan de workshop voor € 5.00.

Aanmelden
Stuur een mail info@vidarte.nl met je naam, E-mailadres, telefoonnummer en welke datum je komt. O.v.v. Workshop van betekenis

Peter Dalmeijer over de Master Coach Opleiding; Systemisch Coachen
NLP….wat kan ik er mee?
Andere berichten