121 Gevoelige Snaren

workshop 121 Gevoelige Snaren

In het boek ‘121 Gevoelige Snaren’ legt Peter Dalmeijer een verbinding tussen principes van levenskunst en inspirerende teksten uit de popmuziek. Veel Vidarte cursisten zijn in hun opleiding geraakt door een passend liedje. In deze workshop sta jij zelf centraal, jij en de muziek die jouw raakt.

Wat leer je op de workshop 121 Gevoelige Snaren?

Muziek verbindt mensen en brengt mensen in beweging. Muziek is een enorm anker voor ons en roept emoties op: muziek heelt, ontroert, ontspant, geeft energie, heelt en transformeert. Tijdens deze workshop gaat Peter samen met zijn muzikale begeleiders je meenemen op reis door je leven, langs bijzondere momenten. Muziek ankert en herkadert en dat gaan we ook doen. Laat je verrassen, ontroeren en vooral inspireren.

Er komt een spreuk voorbij en je wordt ineens geraakt. Dat kan zomaar gebeuren met het lezen van 121 Gevoelige Snaren. Staaltjes van levenskunst door de auteur voor jou verzameld en verbonden met tekstfragmenten met mooie liedjes uit de popmuziek. Dit is het resultaat van 25 jaar trainingen in levenskunst. Een kreet of kort verhaaltje kan zomaar een gevoelige snaar bij je raken. Deze levenswijsheden kunnen dat en ook teksten van popmuzikanten kunnen dat. Soms heb je een uitspraak van een ander nodig om dat, wat in je zit, in beweging te brengen. Laat je raken door een of meerder van deze 121 gevoelige snaren. Laat dat je inspireren om een grote of kleine keuze te maken om daarmee de levenskunstenaar in jezelf te activeren.  Want dat is ook levenskunst: uiting geven aan wat er in je leeft.

Peter Dalmeijer over zijn boek:

“De verbinding die ik maak met muziek, is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Naast levenskunst is ook muziek namelijk mijn grote passie. Al vanaf mijn 15e ben ik intensief met muziek in de weer, ik kreeg en kocht platen en cd’s zoveel als ik maar kon en later grasduinde ik internet af naar nummers die me aanspraken en maakte daar playlists van. Steeds meer kwam ik erachter dat popnummers die we soms zo achteloos meezingen, met wel heel veel passie zijn geschreven en de nodige diepgang hebben. Voor mij zijn veel nummers bronnen van inspiratie, zowel in mijn persoonlijke leven als bij mijn werk. En ik besef dat er gelukkig veel mensen zijn die door deze muziek en de zingevende teksten in het hart geraakt worden. Levenskunst en muziek, voor mij een logische twee-eenheid. Wie graag het pad op wil naar een heerlijk en gelukkig leven en de levenskunstenaar in zichzelf wakker wil schudden, moet in beweging komen. Goede muziek, teksten die echt bij je binnenkomen, geloof maar dat het helpt!”

Bekijk de workshopdagen
121 Gevoelige Snaren Trijntje Oosterhuis
121 Gevoelige Snaren

Anderen over het boek…

“Inzicht kan alleen van mensen komen die het zelf hebben en Peter heeft het. Omdat hij het hier kwetsbaar en met veel gevoel deelt, raakt het me en word ik er direct wijzer van.” – Leon van der Zanden (Cabaretier, tv-presentator, coach)

 

“In dit boek filter je wijze levenslessen uit popliedjes (en meer dan 50 jaar popmuziek). Mooi Peter, hoe je de kunst van het woord verbindt aan de taal van de ziel.” – Marco Roelofs (Zanger ‘De Heideroosjes’, presentator Pinkpop en Ink master, auteur)

 

“Blij dat ‘Nothing Else Matters’ van Metallica in dit boek staat, toch de leidraad in mijn leven. Peter, dank voor dit boek vol inspiratie en levenskunst.” –  Tinus Kanters  (Festivalorganisator (Dynamo Open Air, Folkwood), crowdmanagementspecialist)

 

“Dit boek, wat een mooi idee! Ik noem het… inspiratie, adem voor hoofd, hart en ziel. Wijsheid in woorden en muziek, ontstaan uit Peters passie. Een ware ontdekkingsreis voor iedere lezer.” – Arnold Vanderlyde (Ex-topsporter, Olympisch bokser, fysiek & mentaal trainer/coach)

Workshop informatie

De kosten voor deze opleiding bedragen € 105,-, dit is inclusief: Opleidingsmateriaal, koffie/thee, examenkosten.
(Deze opleiding is vrijgesteld van BTW. Certificering in overleg)

Datum:  deze volgt snel!